Galerij Recup, een bezoek dient verplichte kost te zijn!

Volgens het woordenboek is 'recupereren' bewerken voor hergebruik, opnieuw gebruiken, terugwinnen, opnieuw beschikbaar maken, recycleren. Iemand in de Oude Veldstraat in Lochristi neemt dit wel heel letterlijk.

Recupereren zou onze tweede natuur moeten zijn in tijden als deze waarin onze planeet kreunt onder het gewicht van het verspillen. Bij Galerij Recup bewijzen ze dat ecologisch gedachtegoed en creativiteit perfect kunnen samengaan. Meer zelfs, een voedingsbodem zijn voor hoogstaande kunst en vernuft. Je moet al wereldvreemd zijn, mocht het kunstenaarskoppel Hans en Trees geen belletje doen rinkelen. Hen opnieuw voorstellen zou de lezer zowaar minachten zijn, zoals die twee hun sporen trokken doorheen het Lootse cultuurlandschap. Al ligt hun kunst en ambacht wat aan het oog onttrokken, wanneer je aan 50 kilometer per uur voorbij al dat groen rijdt. Maar laat dit geen reden zijn om niet 'op den hof te komen'.

Galerij Recup - © Trees De Brabander

Het werk van duizendpoot Hans projecteert je niet alleen terug in de tijd, het laat ook zien wat er niet is. In de expo 're-MOTOR-cycled' bekruipt je al snel de lust die motor op te springen en een rondje gas te geven. Zelfs kenners ontdekken ternauwernood de illusie! Trees bezorgt met 'The wall of memories' op een indringende – maar ook confronterende wijze – de bezoeker een zekere zelfreflectie. En het klinkt misschien wat goedkoop in deze duurder worden tijden, maar deze tentoonstelling is er zonder commerciële bijbedoelingen. Je feedback is de hoogste vorm van appreciatie. Geef toe, alleen al dit soort menselijkheid is voldoende om een stop langs hun peperkoeken erf te houden.

Hans van Hilst en Trees De Brabander
Atelier Recup zomer-EXPO
Oude Veldstraat 38
9080 Lochristi

Nog ongedwongen te bezoeken op zondag 21 en 28 augustus tussen 14 en 18 uur.

Galerij Recup - © Trees De Brabander

Galerij Recup - © Trees De Brabander
 

Scroll naar boven