Nieuws

Bennie
0 reactie(s)
Larmuseau Lochristi open

© Bennie vanderpiete

Vrijdag opende Larmuseau in Lochristi een nieuwe zaak met sneeuwballen, traditionele lekkernijen en schepijs. Lochristinaar ging langs bij de opening.

Jean Marie
0 reactie(s)
N70 Antwerpsesteenweg Lochristi

© JMDB

Gisterenavond werd in Hijfte gedebatteerd over de knelpunten van de Antwerpsesteenweg tussen R4 en Braamstraat. CD&V nam hiertoe het initiatief.

Jean Marie
0 reactie(s)
achterkant gemeentehuis Lochristi

© JMDB

Zondag 22 april worden de nieuwe inwoners verwelkomd en morgen zaterdag vieren René Bultinck en Irène Le Comte hun 70 jaar huwelijk.

Bennie
0 reactie(s)
Buitenspeeldag Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Gisteren vond in heel Vlaanderen de 11de buitenspeeldag plaats. Mede dankzij het mooie weer werd het een recordeditie. Ook in Lochristi, waar maar liefst 1.605 kinderen deelnamen.

Jean Marie
0 reactie(s)
Park Beervelde Tuindagen 2018

© JMDB

De lente komt en dan is het ook tijd voor de Tuindagen in Beervelde op 11 – 12 en 13 mei 2018. We mogen ook 15 duokaarten wegschenken.

Jean Marie
0 reactie(s)
 Gemeenteraad Lochristi

Op 23 april om 20 uur is het gemeenteraad. Het gaat vooral om nieuwe regelgeving en al bestaande engagementen.

Jean Marie
0 reactie(s)
winkelcentra Antwerpsesteenweg Lochristi

© JMDB

Het Algemeen Plan van Aanleg dateert van 1994 en het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan werd in oktober 2011 goedgekeurd. In al die tijd veranderde er heel veel. Men stond erbij en keek ernaar. De winkels bleven komen, de mobiliteit crashte.

Jean Marie
0 reactie(s)
OCMW ontbijtbuffet Lochristi

Het Moederdagontbijt bij het OCMW, briljanten huwelijken, woningprijzen, ook kippen en varkentjes.

Bennie
0 reactie(s)
Jonas Van de Steene

© Ilse Vdb

Handbiker Jonas Van de Steene reed dit jaar al een eerste grote wedstrijd. In Rosenau eindigde hij – erg sterk – op een tweede plaats. Lochristinaar ging op de koffie en blikte met onze kampioen vooruit op het seizoen 2018.

Bennie
0 reactie(s)
47ste Lodejofeesten in De Kring

JH Lodejo verhuisde eerder dit jaar naar het vroegere parochiaal centrum “De Kring” in de Dekenijstraat. Daar zullen nu ook de 47ste Lodejofeesten plaats vinden. De quiz en de Comedy Night bleven behouden. Nieuw zijn het “Slagerfest” en het “Jeugdbewegingsspel”. Binnenkort zou de afbraak van het oude Lodejo-gebouw kunnen starten.

Pagina's