GBS Lochristi: Muzikale rondgang en optredens sluiten projectweek af

De voorbije week ging GBS Lochristi de muzikale toer op. Vijf dagen lang werd er met de 267 kleuters en de 435 leerlingen van de lagere schoo, gewerkt rond het thema “Muziek”. Vrijdagnamiddag de apotheose. Eerst was er voor de leerlingen van de lagere school een muzikale rondgang. Vanaf 16 uur waren ook ouders en sympathisanten welkom voor een hapje, een drankje en de optredens op 2 podia.

projectweek muziek GBS Lochristi

De muzikale rondgang

 De leerlingen van lagere school vestiging Lochristi mochten vrijdagnamiddag eerst deelnemen aan een muzikale rondgang. Met de hulp van de harmonie “Willen is Kunnen”, leerlingen van het MUDA (Instituut voor Muziek en Dans in Evergem), de muziekschool Lochristi, muzikale ouders en getalenteerde jongeren organiseerde men achttien workshops. Iedere klas bezocht er zes.
Valère Pali leidde de kinderen rond in de wereld van de accordeon. En toen hij voor de leerlingen van 3A – de klas van meester Robin- de Vogeltjesdans uit zijn trekzak toverde, gingen ze spontaan aan het dansen. Uiteraard wilden ze aansluitend allemaal op de foto.
Alessia, zangtalent en zelf leerlinge van de GBS, nodigde in haar workshop de schoolgenootjes uit om mee te zingen.

projectweek muziek GBS Lochristi

De leerlingen van het MUDA demonstreerden met stukjes musical en een workshop waarin gitaar, sax en accordeon aan bod kwamen.
Veel muziek ook in “de veranda” met de harmonie “Willen is Kunnen”. Zij gaven uitleg over de verschillende instrumenten, telkens gevolgd door een passend stukje muziek. Het is slechts een kleine greep uit het ruime aanbod van die namiddag. Een heel erg leuke formule en bijgevolg ook heel veel enthousiaste kindjes.

projectweek muziek GBS Lochristi

Twee podia, tweehonderd toehoorders en…Bleusy Muloosy

Vanaf 16 uur waren dan ook ouders, vrienden en sympathisanten welkom. Zij hadden de keuze tussen twee podia waar live optredens plaatsvonden. In de veranda kon men een uurtje naar de harmonie luisteren. Ondertussen traden in de refter een aantal artiesten uit de workshops nog eens op. Deze keer voor net iets meer publiek dan ’s middags want er daagden in het totaal toch zo’n 200 toehoorders op.

projectweek muziek GBS Lochristi

Heel erg mooi, en fel gesmaakt, was het “a capella-koortje” van zes leerkrachten. Zij zongen achtereenvolgens “Sunrise” (Norah Jones), “Stay With Me” (Sam Smith) en “Impossible“ (James Arthur). En dan was het de beurt aan Bluesy Muloosy, de band van de plaatselijke muziekschool. Volume en tempo gingen met een ruk de hoogte in. We zagen de eerste heupen en schouders al wiegen tijdens de soundcheck met Joe Cocker ’s “You Can Leave Your Hat On”, maar iedereen hield het zedig.

projectweek muziek GBS Lochristi

Hun spervuur van covers werd door het publiek wel gesmaakt. James Brown, Stevie Wonder, Shirley Bassey, Mark Ronson, Robbie Williams, allemaal passeerden ze de revue. Muzikaal hoogstaand en met een zanger – Simon Dedeken- met heerlijk rauwe stem. Bluesy Muloosy, een naam die perfect past in het rijtje van steengoede covergroepen die Lochristi telt.

“Bloemen”

De derde, en laatste, projectweek voor dit schooljaar heeft als thema “Bloemen”. Een heel actueel thema gezien de 35ste editie van de Gentse Floraliën eind april en Lochristi als sierteelt- en tuinbouwcentrum. “Bloemen” zal ook het thema zijn van het schoolfeest.

Geniet alvast van onderstaande fotoreeks van de muzikale rondgang en de optredens nadien. Projectweek “Muziek”? Een voltreffer!

 

 

Bij het artikel over de projectweek deze fotoreeks van Bennie Vanderpiete

Geplaatst door Lochristinaar.com op maandag 21 maart 2016

 

Scroll naar boven