Geen Baloise Belgium Tour in Lochristi dit jaar

Bennie
1 reactie(s)
Baloise Belgium Tour 2018 Lochristi © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

De 90ste Baloise Belgium Tour start op 9 juni in Beveren en doet dit jaar Lochristi niet aan. Vanuit onze gemeente werd geen kandidatuur ingediend om de rittenkoers te mogen ontvangen. Er zijn op dit moment andere prioriteiten.   

Gisteren werd het rittenschema van de 90ste editie van de Baloise Belgium Tour voorgesteld. Die vindt plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 juni 2021. De vijfdaagse rittenkoers, georganiseerd door Golazo, start dit jaar in Beveren dat ook de ploegvoorstelling organiseert.

Baloise Belgium Tour 2018 Lochristi © Bennie Vanderpiete

Lochristi was op 24 mei 2018 voor het laatst startplaats. Toen van de 2de rit, van Lochristi naar Knokke, die gewonnen werd door André Greipel. Het ontbijtbuffet en de cava-bar brachten die dag samen 2.250 euro op. In de rand de overhandiging van de cheque met de opbrengst aan de GROS (Gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking), in november 2018, zei schepen Di Nunzio toen:

“We gaan aan Golazo voorstellen dat Lochristi in 2020 startplaats wordt van een rit in lijn. In 2021 zouden we dan terug graag de ploegvoorstelling en de start van de openingsrit organiseren. Maar dit is nog maar een voorstel.”

Baloise Belgium Tour 2018 Lochristi © Bennie Vanderpiete

In 2020 was er de coronacrisis en de rittenkoers werd toen vervangen door een virtuele editie. En Lochristi diende geen kandidatuur in om dit jaar een van de gaststeden te zijn.
In een reactie laat Sandro Di Nunzio, schepen van sport, aan Lochristinaar weten:

“We hebben inderdaad geen specifieke kandidatuur ingediend. We hebben hiertoe ook geen contacten gehad. Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is dat we op vandaag andere katten te geselen hebben met onder meer de coronapandemie. Dus niet enkel budgettair maar ook “coronagewijs”. We hebben voor alle duidelijkheid als college geen “formele beslissing” genomen om ons niet kandidaat te stellen maar ik denk dat het voor iedereen (minstens onuitgesproken) duidelijk was dat we die kelk aan ons zouden laten voorbijgaan dit jaar."

"Ik sluit niet uit dat we ons ooit nog terug kandidaat zullen stellen maar ik kan er geen jaartal op kleven. We hebben alleszins geen haast. Er lopen op dit moment veel belangrijke dossiers, zowel op het vlak van investeringen, als op het vlak van de werking van onze diensten. De prioriteit ligt op dit moment dus niet bij het organiseren van een start van de Belgium Baloise Tour."

"Ik denk dat veel inwoners de afgelopen jaren intens hebben genoten van de Belgium Baloise Tour in onze gemeente. We hebben ook steeds een goede samenwerking gehad met de organisatoren en zijn altijd bijzonder tevreden geweest over het evenement. Laat daar geen misverstanden over bestaan. We zullen te gepasten tijde evalueren wat de mogelijkheden zijn en kijken voorlopig de kat uit de boom.”

De focus ligt dus op het bedwingen van de coronapandemie. Net als schepen Di Nunzio zullen heel wat mensen al blij zijn als men dit jaar al terug zonder zorgen de horeca kan bezoeken of een reisje naar het buitenland kan plannen.

Baloise Belgium Tour 2018 Lochristi © Bennie Vanderpiete

Voor de wielerliefhebbers hier het alvast rittenschema van de BALOISE BELGIUM TOUR 2021.

- Dinsdag 8/6: ploegenpresentatie in Beveren
- Woensdag 9/6: Beveren - Maarkedal (180 km)
- Donderdag 10/6: Knokke-Heist - Knokke-Heist (tijdrit 11 km)
- Vrijdag 11/6: Gingelom - Scherpenheuvel-Zichem (170 km)
- Zaterdag 12/6: Hamoir - Hamoir (157 km)
- Zondag 13/6: Turnhout - Beringen (174 km)

De Baloise Belgium Tour zal live te volgen zijn op Sporza, RTBF en Eurosport.