Gemeenteraad 28 september 2020

De gemeenteraad komt samen om 20 uur. We belichten enkele punten. Iedereen kan de zitting volgen via  https://www.youtube.com/watch?v=eTja8MjlT14

Mededelingen

Ze kaderen in de inrichting van Lodejo en Uyttenhove

Aankoop acces points voor Lodejo en Uyttenhove  13.897,33 euro

Aankoop sofa Uyttenhove 2.578,86 en aankoop sofa Lodejo 2.578,86

Kluisjes Uyttenhove 135 euro en brandanalyse Rf binnenramen Uyttenhove  629,20

Aankoop tractor met maaiarmcombinatie

De huidige tractor en maaiarmcombinatie zijn reeds 20 jaar oud, versleten en hebben de laatste tijd veel pannes en herstellingen gehad. Deze combinatie wordt gebruikt voor het 2 maal per jaar maaien van de bermen. De tractor wordt eveneens ingezet bij de wegen- en groendienst in combinatie met een kipkar. De totale uitgave wordt geraamd op 212.000 euro zonder btw.

Gemeentelijk basisonderwijs

Scholengemeenschap Reinaert

Verlenging samenwerking voor de periode 2020 – 2026 en goedkeuring overeenkomst. De deelnemende besturen aan de scholengemeenschap Reinaert (Lochristi, Destelbergen Moerbeke en Melle) bevestigden reeds dat ze de samenwerking binnen deze scholengemeenschap wensen verder te zetten voor de periode 2020-2026. Thans wordt de nieuwe overeenkomst voor deze interlokale vereniging voorgelegd. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen t.o.v. de vorige overeenkomst.

De vertegenwoordigers (effectief en plaatsvervanger) in de raad van bestuur van de scholengemeenschap werden reeds aangeduid door de raad op 25 februari 2019.

Goedkeuring pedagogisch project, schoolreglement en infobrochure

Op de vorige gemeenteraadszitting werden de nieuwe documenten eenparig goedgekeurd, onder voorbehoud van het opnieuw voorleggen van de documenten ter goedkeuring na een aantal bijkomende aanpassingen en aanvullingen.

Sociale voordelen onderwijs met aanpassingen remgeld

In de raadszitting van 31 augustus 2020 werd in het schoolreglement en het retributiereglement voor de gemeentelijke basisschool o.m. het tarief voor het middag- en avondtoezicht verhoogd van 0,12 naar 0,25 euro, en werd tevens beslist om het avondtoezicht voor het 5de en 6de leerjaar aan te rekenen. Deze aanpassingen moeten ook doorgevoerd worden in de regeling van de sociale voordelen (middag- en avondtoezicht) die gelden voor de andere basisscholen van Lochristi.

Toegevoegd punt N-VA Ivan Lybaert

Verharden van voetweg 9c (tussen Hijftestraat en Koning-Albertlaan). Deze voetweg vormt, via het dubbelrichtingsfietspad in de Koning-Albertlaan, een veilige verbinding tussen het centrum van Lochristi en de toegang tot het (toekomstige) Wonderwoud, en is reeds in eigendom van de gemeente.

Er wordt voorgesteld om akkoord te gaan met de verharding van voetweg 9C en opdracht te geven aan de technische dienst om een ontwerp en kostprijsberekening te maken. Na goedkeuring van het ontwerp en de kostprijs kan de realisatie gebeuren door de eigen diensten.

De volledige agenda vindt u via https://www.lochristi.be/agendaplusnotulendetail/96/gemeente–en-ocmw-raad-van-28-september-2020

Scroll naar boven