Gemeenteraad op 28 april

De gemeenteraad komt samen en dat is meteen ook de laatste zitting voor de verkiezingen van 25 mei. Hier wordt geen nieuw politiek personeel aangeworven. U bracht al uw stem uit in 2012. Vrij kale en schrale agenda met slechts 9 punten, nu de lente in het land is.

Mededelingen

Bij de mededelingen vinden we 1.545,17 euro voor het bodemonderzoek in de Burgemeester Vermeulenlaan – 4.061,97 euro voor rijbaankussens en 1.824,08 voor de back up server. Zo wordt verder gewerkt aan een golvend wegdek met hier en daar een mini roetsjbaan.

Verkaveling

Het wegtracé in de nieuwe verkaveling Nieuwstraat (53 loten) en zijn rooilijnen, wegen- en rioleringswerken staan op de agenda. Er zijn geen bezwaren en de kosten zijn ten laste van verkavelaars Vastgoed DC en Rosine Matthijs.

Internet

De draadloze internettoegang voor verschillende gemeentelijke gebouwen wordt uitgesteld om de opdrachtdocumenten aan te passen. De kostprijs voor deze levering bedraagt ongeveer 30.000 euro.

Bebloemingsactie

Ook dit jaar is er ongetwijfeld een bebloemingsactie. De jury gaat in augustus op pad.

Toewijzingsreglement seniorenwoningen

Er komt een lokaal toewijzingsreglement van seniorenwoningen. Zonder een lokaal toewijzingsreglement kan er voor woningen, specifiek bestemd voor senioren, geen voorrang meer verleend worden aan 65-plussers. Het voorstel van reglement werd positief geadviseerd door de ouderenadviesraad, het lokaal woonoverleg en de raad van bestuur van Volkshaard. Het moet na vaststelling door de gemeenteraad nog goedgekeurd worden door de Minister.

Huur kunstgrasveld

Het kunstgrasvoetbalveld in de Persijzerstraat valt onder het beheer van onze gemeente. Dit veld kan nu ook ter beschikking worden gesteld van derden tegen betaling van een retributie. De tarieven variëren van 20 euro (2 uur zonder verlichting) tot maximaal 100 euro voor 1 dag (met verlichting en gehuurd door niet-inwoners).

Nieuw beheersorgaan

Er wordt een beheersorgaan van het gemeentelijk gemeenschapscentrum opgericht. Men stelt voor te kiezen voor een beheersorgaan bestaande uit enerzijds 6 afgevaardigden van de inrichtende overheid – evenredige vertegenwoordiging (4 mandaten voor Open Vld, 1 voor CD&V en 1 voor N-VA) –  en uit anderzijds 6 vertegenwoordigers van gebruikers en filosofische en ideologische strekkingen.

Scroll naar boven