Gemeenteraad op 30 juni

De gemeenteraad komt nog een laatste keer voo r de zomervakantie samen voor de bespreking van een agenda van 15 punten.

GRUP Volvo Trucks

Bij de mededelingen vinden we het openbaar onderzoek naar aanleiding van het GRUP Volvo Trucks Gent. Het plangebied omvat de site van Volvo Group Belgium en wil tegemoet komen aan de ruimtebehoefte van de vrachtwagenbouwer op korte (2 jaar) en lange (10 jaar) termijn.

Op korte termijn is er behoefte aan parking langs de Drieselstraat waar bos verdwijnt en dat wordt gecompenseerd. Op lange termijn gaat het ook om de Groenpool vliegveld Oostakker- Lochristi. Er werd een MER (milieu effecten rapport) opgemaakt dat u via deze link kunt nalezen: https://www.rwo.be/LinkClick.aspx?fileticket=bzjbhYI3f0o%3D&tabid=15964&mid=22584&language=nl-BE

Asfalt

“ Gelet op de matige staat van de bestaande asfaltverharding in een deel van de Stationsstraat, de Dekenijstraat, een deel van de Kerkwegelakker en een deel van de toegangsweg naar de begraafplaats van Lochristi, is het aangewezen de toplaag te voorzien van een dubbele slemlaag. De opdrachtdocumenten werden door de technische dienst opgemaakt en de kostprijs voor deze werken wordt geraamd op 62.364,50 euro zonder BTW.”

Zoutstrooier

De zoutstrooier is 10 jaar oud en dreigt in panne te vallen. De nieuw aan te kopen zoutstrooier wordt voorzien van een pekelverdeelinstallatie waardoor het zoutverbruik tot de helft kan worden verminderd. Het is dus ook milieuvriendelijker. Bijkomend voordeel is dat er ook preventief kan worden gestrooid waardoor er minder ’s nachts moet gewerkt worden. Deze aankoop wordt geraamd op 49.000 euro zonder BTW.

Gemeentelijke basisschool

Door het stijgend aantal leerlingen wordt er vanaf 1 september een bijkomend klaslokaal ingericht. Naast interne verschuivingen van bestaande lessenaars en stoelen, is er ook nood aan nieuw materiaal onder meer voor de inrichting van een kleuterrefter. Deze aankoop wordt geraamd op 11.946 euro zonder BTW.

Veilig fuiven

Het bestaande subsidiereglement werd door de gemeenteraad vastgesteld op 31.10.2011. Nu wordt voorgesteld het subsidiereglement ook toepasselijk te maken op optredens en daarnaast ook andere kosten op het gebied van veiligheid (naast security) in aanmerking te nemen dit met ingang van 1 januari 2014.

Praatcafé dementie

De stuurgroep van het praatcafé dementie vraagt een financiële bijdrage voor de organisatie van het evenement ‘Samen op stap, samen feesten’ op 11 september 2014. Er wordt voorgesteld een toelage van 500 euro toe te kennen.

Lestijdenpakket schooljaar 2014-2015

Kleuteronderwijs: 462 lestijden hetzij 19 voltijdse betrekkingen en 6 restlestijden, aangevuld met: 15 klokuren kinderverzorging (15/32) en wordt aangevuld met 3 klokuren kinderverzorging gefinancierd via de verhoogde werkingsbudgetten. Er worden 25 lestijden overgedragen naar het lager onderwijs.

Lager onderwijs: 656 lestijden hetzij 27 voltijdse betrekkingen en 8 restlestijden. Dit lestijdenpakket wordt aangevuld met 25 lestijden die werden overgedragen van het kleuteronderwijs en 66 lestijden gefinancierd via de verhoogde werkingsbudgetten.

Rooms-katholieke godsdienst: 34 lestijden, aangevuld met 12 lestijden uit de verhoogde werkingsbudgetten.

Beleidsondersteuning: 9 lestijden ter vervanging van de vestigingsplaatsverantwoordelijke

Een deeltijdse (18/36) betrekking van ICT-coördinator (beleidsmedewerker) aangevuld met 12/36 verkregen uit de stimulipunten van de scholengemeenschap;

Voltijdse betrekking van zorgcoördinator (HOKT), belast met de taken van beleidsondersteuner, en een 2 deeltijdse (resp. 18/36 en 9/36) betrekkingen van zorgcoördinator (HOKT), dit wordt aangevuld met 18/36 via de verhoogde werkingsbudgetten;

Voltijdse en een deeltijdse (32/36) betrekking van administratief medewerker, respectievelijk met HOKT- en HSO-diploma, dit wordt aangevuld met 4/36 via de verhoogde werkingsbudgetten.

Brandweer

Vacantverklaring van een betrekking van adjudantvrijwilliger, een betrekking van sergeantvrijwilliger en twee betrekkingen van korporaalvrijwilliger bij wijze van bevordering

Momenteel zijn twee betrekkingen van brandweermanvrijwilliger niet ingevuld. Daarnaast zullen normaliter binnenkort ook 2 brandweermannenvrijwilliger bevorderen tot korporaalvrijwilliger. Daarom vraagt de brandweerbevelhebber 4 betrekkingen van brandweermanvrijwilliger vacant te verklaren bij wijze van aanwerving, met de aanleg van een werfreserve.

In de geheime zitting wordt eervol ontslag verleend aan brandweermanvrijwilliger Etienne De Stercke wegens het bereiken van de leeftijdsgrens.

Etienne De Stercke is brandweermanvrijwilliger bij het gemeentelijk brandweerkorps sinds 1 januari 1976, wordt op 28 juni 2014 60 en bereikt daarmee de leeftijdsgrens. Daarom kan de raad hem eervol ontslag verlenen uit zijn betrekking van vrijwilliger met ingang op 1 juli 2014 en hem voor de bewezen diensten de eretitel van zijn graad toekennen.

Scroll naar boven