Geniet gratis van BARTóK

Jean Marie
0 reactie(s)

BARTóK is een muziektheatervoorstelling met literaire performance, klassieke cello, hedendaagse muziek en live zandkunst. Kom ontdekken wat dit betekent op zaterdag 10 oktober om 20 uur in de oude gemeenteschool in Zeveneken (Hoekstraat 2).

De Hongaarse componist Béla Bartók was een vernieuwer en schenenschopper met een woelig leven. Vijf jonge artiesten gaan zijn erfgoed met een eigentijdse kijk te lijf in een mix van podiumpoëzie, klassieke en hedendaagse muziek en zandkunst.
Ze vinden elkaar tussen clash en harmonie. Vindingrijk reconstrueren ze het moment waarop de psychologische thrilleropera Hertog Blauwbaards burcht tot leven kwam. Gespekt met sappige dialogen is BARTóK een spiegel voor ieders ambitie, lust en liefdesleven anno 2015.

BARTóK is een verhaal over de veerkracht van een geteisterde man, een reis van klassiek en modern naar een muzikale moedertaal en een ode aan de diepmenselijke honger naar vernieuwing.

Concept, tekst en spel Carmien Michels en Max Greyson - muziek Jolien Deley en Tim Coenen - zandkunst en affiche Wide Vercnocke - coaching Mauricio Ramirez - kostuums Sofie Durnez - techniek Seppe Janssens - productie ARType vzw coproductie Mestizo Arts Festival en Fiëbre management AULOS met de steun van Rataplan, Walpurgis en de Vlaamse gemeenschap.

BARTóK is een muziektheatervoorstelling met literaire performance, klassieke cello, hedendaagse muziek en live zandkunst. De projectie van de zandkunst en het spel tussen tekst en muziek komt zowel in intieme, kleine zalen als in middelgrote tot grote zalen tot zijn recht.

Prijsvraag

Lochristinaar mag 5 kaarten wegschenken. Stuur je antwoord voor woensdag 7 oktober om 24 uur naar info@lochristinaar.com. De winnaars krijgen een bevestigingsmail en hun namen worden doorgegeven aan de organisatoren.

Hoeveel jaar geleden stierf Bela Bartok?