Geschenkenbeurs Oxfam in Zeveneken

Jean Marie
0 reactie(s)
Geschenkenbeurs Oxfam in Zeveneken

Tekst - Foto JMDB - Affiches Oxfam

Op zaterdag en zondag 23 en 24 november 2019 kan iedereen van 10 tot 18 uur een bezoekje brengen aan de geschenkenbeurs van Oxfam in de oude gemeenteschool in Zeveneken, Hoekstraat 2. Met wijnduo’s, bieren Juste,  Sinterklaaschocolade en veel geschenkjes uit Indië, Vietnam en andere landen is het alvast ook daar cadeautijd. Te bereiken via Ruilare en Bastelare.

Op 18 oktober was er de wijnproeverij en nu is het tijd voor eindejaar met familie en vrienden in een solidaire sfeer. Dit jaar zijn er ook de wijnduo’s die we eind oktober in vineus gezelschap van sommeliers, wijnimporteurs en journalisten mochten proeven op de jaarlijkse bijeenkomst in Gent. 

Wijn

Oxfam werkt samen met wijnproducenten uit Chili, Argentinië en Zuid Afrika en uit elk van deze bieden ze nu een wijn duo aan. Het meest prijsbewuste duo komt uit Zuid Afrika met Koopmanskloof chenin blanc (wit) en shiraz (rood) voor 10.95.

Uit Chili de Campesino chardonnay (wit) en de cabernet reserva  (rood) voor 13.95. Uit Argentinië twee maal rood voor de bio toppers Raza shiraz-malbec voor 16.95. Fikse kortingen dus als je een duo aanschaft.

‘Wine lady of the year 2019’ ,wijnschrijfster en journaliste Simonne Wellekens was erg lovend voor deze Raza in De Standaard:

Deze biologisch geteelde blend van malbec en shiraz (50%) is van uitstekende kwaliteit. Inktachtige kleur met paarse rand. Aromatisch complex en succulent rijp, pakken fruit, cassis, pruimen en donkere kers, kruiden, peper, tijm, nadien kaneel, zoethout en chocolade. Heel divers en gelagerd. Mondvollen en fruit gedreven met nobele tannine en zuren, versmolten en sappig; Een bijzonder aangenaam smaakprofiel met een fluwelen textuur, fijn getoast, zoetrijpe en peperige lengte.”

Bier

Ze hebben al prijzen gewonnen die bieren. Ja Juste in blond, bruin en triple. Juste blond (33 cl) heeft 5.5% alcohol, is zacht met een subtiel bittertje. Kost 1.45 + statiegeld.

Juste bruin heeft een subtiele cacaosmaak en won zilver in de categorie Belgian Style Double op de World Beer Awards 2019. Per stuk betaal je 2.05 (+statiegeld) en het kan ook per 4.

Tenslotte is er de Triple. Krachtig met 8.5% maar frisse citrustoetsen en goed voor brons op diezelfde wedstrijd. Iets goedkoper met 1.95/flesje van 33 cl.

Chocolade

Met ‘Bite to fight for a fair income’ biedt Oxfam de cacaoboeren een extra premie bovenop de fairtrade minimumprijs en –premie om de telers een leefbaar inkomen te garanderen. Hartjes, minifiguurtjes, beertjes en natuurlijk ook de Sint mogen niet ontbreken in het gamma.

Noussines, pralines en zeevruchten vervolledigen dit zoete bekjes gamma.

Meer

Stijlvol winters ook met sjaals, portefeuilles en handtassen, maar ook mandjes, schalen en kaarsenhouders vind je op deze beurs.

Meer info? www.oxfamwereldwinkels.be/cadeaudagen