Gouden medailles voor Waes

Voor de 15de editie van de wedstrijd ‘Beste Belgische Wijn’ zonden 46 domeinen 180 wijnen in. Deze wijngaarden vertegenwoordigen 82% van de totale Belgische productie. Domein Waes uit Zwijnaarde won twee maal goud in wit en rood.

Er worden 30% medailles uitgereikt en gisteren waren er dat 52. Wijndomein Waes won 2 van de in totaal 18 gouden plakken. https://bestebelgischewijn.be/resultaten/

60 sommeliers gingen in verschillende flights proefgewijs op zoek naar de betere en beste Belgische producten. Uit eigen regio was het domein Waes die de hoogste scores haalde. Nadat de voorbije jaren telkens Waes wit werd bekroond met een gouden medaille en in 2018 ook rood, viel dit jaar zowel de witte (jaargang 2018) als de rode wijn (2017)  van dit wijndomein uit Zwijnaarde in de prijzen.

Slechts 1 rode wijn kon een gouden medaille wegkapen wat deze bekroning nog extra wijnglans geeft.

Waes wit rood Zwijnaarde wijndomein

De wijngaard is gelegen vlakbij de Schelde en werd aangelegd in 2005. Op  een bodem van lichte klei en leem worden zowel witte (Solaris, Bianca) als rode (Rondo, Regent en Léon-Millot) variëteiten verbouwd volgens ecologische methoden. De nabijheid van de Schelde zorgt voor een apart microklimaat waardoor de druiven tot optimale rijpheid kunnen komen. Voor het wijndomein symboliseert de egel tevens de eenheid met en het respect voor de natuur.

De Vereniging van Vlaamse Sommeliers organiseerde voor het eerst in 2005 deze wedstrijd en toen waren er slechts 20 inzendingen. Jaar na kaar stijgt dit. Al vele jaren mag ik mee jureren en de kwaliteit blijft vineus evolueren.

Meer informatie? www.wijndomeinwaes.behttps://vlaamse-sommeliers.be/

Scroll naar boven