Groen en sp.a in kartel richting gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jean Marie
0 reactie(s)
Groen en sp.a in kartel richting gemeenteraadsverkiezingen 2018

In aanwezigheid van Federaal parlementslid voor Groen, Evita Willaert en sp.a Vlaams volksvertegenwoordiger Bart Van Malderen werd vandaag de kartelafspraak ondertekend. Didier Van Den Meersschaut en Patrick De Block lichtten het project toe.

Het programma is nog grotendeels te schrijven en ook de lijst moet nog verder worden uitgewerkt maar het is alvast de bedoeling 1 actiepunt per deelgemeente te accentueren.

Beide kleine partijen – samen bijna 10% - zijn al even uit het politiek landschap verdwenen en dat is altijd nadelig voor een breder spectrum. Kernversterking, betaalbaar wonen, mobiliteit, sociale rechtvaardigheid en milieu zullen centraal staan. Een duurzame lokale economie is eveneens aandachtspunt.

Ze willen bouwen aan een duurzame en warme gemeente van de toekomst en denken dat het gemeentelijk beleid een forse tand moet bijsteken.

Ze verklaren als kartel in gezamenlijk overleg eventuele onderhandelingen aan te gaan, mocht die vraag komen. Vlak na de verkiezingen van oktober 2012 beseften beiden dat 1 + 1 ook 3 kan zijn en ze vonden elkaar ook in de vele overeenkomstige raakvlakken en programmapunten al was er binnen sp.a geen unanimiteit.

Groen www.groen.be/home

kartel Groen sp.a Lochristi

Bij de verkiezingen in 2012 haalde Groen 847 stemmen of 5.4%. Hilde Van Laere kreeg met 121 de meeste stemmen van op plaats 2 en Marleen Rogiers kreeg er 88 achter haar naam. Groen had slechts enkele stemmen te kort om 1 zetel binnen te halen.

sp.a www.s-p-a.be

kartel Groen sp.a Lochristi

sp.a haalde toen 630 stemmen of 4%. Lijsttrekker Dimitri Van den Bossche kreeg 124 bolletjes rood gekleurd. De partij heeft al kartelervaring toen ze in 2000 met LOVS richting kiezers stapten en 2 zetels haalden met Tom De Sutter en Marleen Rogiers. In 2006 viel het kartel terug naar 1 zetel.