Groen sp.a hoopvol richting stembusslag

Jean Marie
0 reactie(s)
Voorstelling lijst verkiezingen 2018 - Groen sp.a

© Bennie Vanderpiete

De lijst van 27 werd voorgesteld met een mooie mix van bekend en minder bekend. Filip Naudts trekt mee de lijst. Willy De Kerpel (sp.a) en Luc De Bruyne (Groen) zijn twee kandidaten uit de tuinbouwsector.

Hilde Van Laere (Groen) en Dimitri Van den Bossche (sp.a) zijn de lijsttrekkers en Marleen Rogiers (Groen) en Freddy Milo (sp.a) staan op plaatsen 26 en 27. Ze gaan vol vertrouwen maar met beperkte financiële middelen richting gemeenteraadsverkiezingen. Al 12 jaar heeft Groen geen zitje meer. Sp.a stapte in 2000 mee in kartel LOVS dat in 2012 ophield te bestaan.

Willy De Kerpel – Luc De Bruyne

Ze hebben al een eeuwigheid voeling met de tuinbouwsector. Willy (afwezig) neemt al voor de derde keer deel en runt in Wachtebeke Flora Ilona. Luc De Bruyne was stichter van Flandresse maar dat stopte in 2006. Jiffy is nu zijn werkgever, een Noors bedrijf dat sierteeltproducten wil verduurzamen zonder plastiek en chemievrij.

Filip Naudts

Erkend en meer dan bekend fotograaf, die altijd groen denkt en nu de verkiezingshandschoen opneemt van op plaats 21.

Verder op de lijst bekenden van de vorige verkiezingen en ook nieuwe mensen.

Trees De Brabander – Gaston De Belder – Linda Van der Wildt – Hugo Polfliet (ook kandidaat Provincie) – Didier Van den Meersschaut – Magdalena De Groote – Wim Bracke – Marnix Hoste – Magda Elbers – Kristel Remue – Anne Marie Vanhee – Miet Coens – ondernemer en hobbykok Koen De Paepe en Dirk Demets, die aanwezig waren.

Sommigen konden er vanavond niet bij zijn zoals Cyrielle Schmitz – Franky De Muynck – onafhankelijk kandidaat Jo Sneyders en Maaike De Smet, pas mama geworden en enkele anderen.

Men wil een positief alternatief bieden aan de inwoners. Het programma is een zespuntenbrochure en zet in op ‘Vanzelfsprekend samen’ met inspraak en participatie van uit de wijken – ‘Dynamisch Lochristi’ met bijzondere aandacht voor de lokale economie –‘ Iedereen telt mee’ met een sociaal beleid en ouderenzorg – ‘Energiek Lochristi’ met aandacht voor klimaat, energie, leefmilieu en een ambitieuzer burgemeester convenant. Verder uiteraard mobiliteit met het STOP-principe zodat het weer vooruit gaat en veel aandacht voor jeugd, cultuur en sport.

U ontdekt vrijwel alle kandidaten in onderstaande, uitgebreide fotoreeks.