Guinness World Records 2021

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Guinness World Records 2021

Tekst Marleen - Foto Bennie

Een schitterend cadeauboek om te geven of te krijgen.  Dè cadeautip voor eindejaar die groot en klein zal plezieren!

Het boek is de nr.20 op de bestsellers lijst van de Standaard Boekhandel. Het is ook één van de bestsellers bij BookSpot.be, de online boekwinkel. Het blijft een populair jaarboek.

Het is, naar jaarlijkse traditie sinds 1955 altijd uitkijken naar de nieuwste editie van Guinness World Records. Je vindt er een collectie van internationaal erkende records op vlak van menselijke verrichtingen als van extremen in de natuur. Toen het boek werd samengesteld moest het herbekeken worden zodat de  records corona veilig konden worden uitgevoerd en geverifieerd. Een klein aantal werd geannuleerd. De meeste records gingen gewoon door, met videoverbindingen. Ook de certificaten werden virtueel  overhandigd.

Het is een overdonderend boek boordevol duizenden wonderlijke  en verbazingwekkende records. Groot en klein vindt er zijn gading.  Met zijn 1162 gram is het bovendien letterlijk een zwaarwichtig boek. Het centrale thema van het boek ‘Ontdek je wereld’ daagt je uit om je wereld te verkennen. Ga op zoek naar de zwaarste nectarine, 500 gram; de langste courgette , 2,52 meter; de grootste vrouwenvoeten, 32,9 rechts en 32,7 links; de kleinste brandweerman, 127 cm ; de bestverkochte videogames; de breedste mond, 17 cm en ga zo maar door.

Geen thema is te gek of er wordt iemand gevonden die erover een wereldrecord wil neerzetten.

Dat het geen ver van mijn bed show is, getuige onderstaande recordpogingen.

Op het strand van Middelkerke ging op 23 augustus 2019 de recordpoging van ‘de meeste mensen die tegelijk zandsculpturen maken’ door. Er namen 396 mensen deel, wat goed was om een record te vestigen.

De grootste uitstalling van origamivissen ging dan weer door op de Boekenbeurs 2019 in Antwerpen. 10897 origamivissen werden ter plaatse gemaakt en aan de muur bevestigd. Ook dat was goed voor een record.

Het is een prachtig kijk-, zoek- en leesboek, mede door de vele foto’s, illustraties en apps. Er is  een interactieve versie van de cover. Er zitten ook zoekopdrachten in verwerkt en er is de zoektocht naar Wadlow en andere figuren in een levendige metropool decor van tekeningen.

Beslist een aanrader als je geïnteresseerd  bent in de gekste recordpogingen of fenomenen. Het is een  uitdagend boek waar je je alleen of samen met je gezin uren in kan verdiepen en ontdekken..

Guinness World Records 2021. 2020. Uitgeverij De Fontein Utrecht. ISBN 978 90 261 5186 6