Halt houden in Bosdreef50

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Bosdreef 50 - Tentoonstelling - © Bennie Vanderpiete

© Evarist Ganzelever

Tal van Lochristinaren herinneren zich vast en zeker nog de gewezen Bloemisterij Van Brussel in de Bosdreef, de plaats waar Georges en Bernadette tot in december 2020 woonden.

Beiden namen hun intrek in een home, het huis en wat nog restte van het bedrijfsterrein is intussen verkocht. Maar de ziel van de bloemisterij blijft er dankzij hun dochter en kunstenares Isabelle nog even hangen.

Bosdreef 50 - Tentoonstelling - © Evarist Ganzelever
Of zoals ze de motivering voor haar pop-up kunsttentoonstelling 'Bosdreef50' zelf toelicht: 'Het ouderlijke huis is mijn artistiek atelier en labo geworden. Even terugkeren naar Lochristi na al die jaren heeft me enorm verrast, het werkt heel inspirerend. Vooral de sterke verbondenheid met het domein dat nu in volle ontwikkeling is, maar ook de plaatsen waar we als kind vertoefden - zoals het pad dat naar de Rozelaredreef en het kerkhof loopt - hebben me  geïnspireerd voor artistiek onderzoek." Het resultaat is gedurende een paar weekends in mei te zien in een stukje nog overeind gebleven serre.

Bosdreef 50 - Tentoonstelling - © Evarist Ganzelever

Om Isabelle Van Brussel haar fascinatie voor mens en natuur valt niet heen te fietsen. Haar werk toont haar eigen innerlijke ervaring geprojecteerd op schetsen, schilderijen en collages, waarbij het creatieve proces en de verbeelding centraal staan. Het creëren is voor Isabelle even belangrijk als het artistieke resultaat. 'Omdat er altijd evolutie en vergankelijkheid is, ook al is er de ambitie om het beeld vast te houden, iets toe te voegen en los te laten, om uiteindelijk een 'abstractie' te benaderen. Op die manier hoop ik een emotionele band met de kijker te creëren.'

Wie het allemaal, de serresfeer van weleer en de kunst van Isabelle, van nabij wil ervaren, kan dit na reservatie via 0486 243011. Nog te bezoeken tijdens de weekends van mei.

Bosdreef(nummer)50, 9080 Lochristi

https://www.instagram.com/isabocreations/

info@isabocreations.be

http://www.isabocreations.be/artwork

Bosdreef 50 - Tentoonstelling - © Evarist Ganzelever

Bosdreef 50 - Tentoonstelling - © Evarist Ganzelever
Bosdreef 50 - Tentoonstelling - © Evarist Ganzelever

Bosdreef 50 - Tentoonstelling - © Annick Gentier

( © Foto's Evarist Ganzelever & Annick Gentier - Titelfoto Bennie Vanderpiete)