Haven en Volvo

Jean Marie
0 reactie(s)
Haven en Volvo

Haven gaat licht achteruit en er komt een fietsbrug over R4. Volvo Trucks investeert.

Overslag

In het derde kwartaal bedroeg de goederenoverslag 12 miljoen ton (binnen- en zeevaart) wat 6% minder is dan één jaar geleden. In de eerste 9 maanden bedroeg de overslag 36 miljoen ton of een daling van 4.5%.

In het eerste trimester was er 11.6 miljoen ton overslag en in het tweede trimester 12.4 miljoen ton.

Nieuws fietsbrug over R4

Gisteren is begonnen met het monteren van de nieuwe fietsbrug over de R4 (Kennedybaan ter hoogte van Slotendries. Het verkeer werd volledig stilgelegd. Zo moeten fietsers de R4 niet meer oversteken Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad van aan de Veeweg tot aan de Langerbruggestraat is al een tijdje klaar, maar het kan pas in gebruik worden genomen als ook de fietsbrug af is. Dat zou begin december moeten lukken als alles verder meezit. Zo wordt het woon-werkverkeer ook met de fiets een heel stuk veiliger.

Investeringen binnenvaart

De haven krijgt 1.5 miljoen euro Europese steun voor investeringen voor de binnenvaart in de haven. De Moervaartkaai wordt gerenoveerd en dat is meteen de grootste slokop.

Volvo Trucks

De vrachtwagenfabriek produceert in de toekomst alleen nog 1 soort trucks en dat brengt grote investeringen met zich mee. Welke gevolgen er zullen zijn voor de 2.500 werknemers is nog niet bekend. Binnenkort bouwt men in Oostakker alleen nog de zwaarste vrachtwagens en wordt men afhankelijk van 1 product op de markt.