Het skatepark moet dicht

Dat heeft de Eerste Kamer van de Rechtbank van Eerste Aanleg in Gent beslist op 29 december 2014.

Het skatepark verhuisde in april 2011 van de Bosdreef naar de Koning Boudewijnlaan. Vlakbij staan meerdere woningen die een eeuwigheid geleden werden gebouwd, later ook verbouwd.

Jarenlang werd geprobeerd via bemiddeling en tussenkomst van de Vrederechter in Zelzate tot een oplossing te komen maar dat bleek niet mogelijk. Begin vorig jaar werd de gemeente dan gedagvaard en dit leidde tot deze rechterlijke beslissing.

Beroep in deze zaak schort de sluiting niet op en een dwangsom kan worden opgelegd bij niet-naleving van het vonnis.

Er was al heel wat commotie en bijna polarisatie in dit dossier. Een laatste actie was een petitie van uit de Jeugdraad. Ook de gemeenteraad nam recent nog unaniem een standpunt in pro skatepark.

Ilse Cuypers advocaat Lexeco: “ De rechtbank is thans van oordeel dat een onmiddellijke en volledige sluiting van het skatepark zich opdringt samen met het verbod verder te skaten op de parking teneinde de gemeente, uitbaatster van het park, aan te sporen het ganse skateparkdossier inzake inplanting en uitbouw van vooraf aan, aan een nieuwe grondige studie en onderzoek te onderwerpen, waarbij rekening wordt gehouden met de steeds strenger wordende milieunormen inzake de aanleg van skateparken en de belangen van de omwonenden. Er werd tevens een dwangsom opgelegd om de naleving van deze sluiting af te dwingen. “

Het is nu aan het gemeentebestuur om eventueel nieuwe, verdere en andere plannen te maken conform deze rechtspraak.

Eerder verschenen

www.lochristinaar.com/blog/gemeenteraad-maandag-2-mei

www.lochristinaar.com/nieuws/gemeenteraad-op-27-oktober

Scroll naar boven