Het WK is gevoetbald

Jean Marie
0 reactie(s)
WK voetbal 2018 Lochristi

© Bennie Vanderpiete

De afgelopen weken was voetbal meer dan dagelijkse kost op het scherm thuis of in de wei vlakbij. Uren en uren werd gekeken, gecommentarieerd voor en na. Ook Wimbledon kent zijn winnaars en alleen de Tour kleurt deze sportzomer nog.

De driekleur beheerste het straatbeeld. Onze nationaal elftal in multicolor - waarvan geen enkele basisspeler nog in eigen land speelt - liet 11 juli helemaal verbleken. Hoogstens wat gerommel in de marge, wat politiek gekissebis over een Vlaamse grondwet, het al dan niet verbieden van plastiek winkelzakjes en het eeuwige gat in de begroting, kwam het niet.

De Thaïse voetballertjes, verdwaald in een ondergelopen grot, waren ook dagenlang wereldnieuws met happy end. Intussen kwam Donald Trump ook even langs om NAVO-keet te schoppen en later ook Theresa May de mantel uit te vegen.

Zelf volgde ik het voetbal meestal thuis in beperkt gezelschap. Al dat herkauwen liet ik voor wat het waard was. Carl Van Nieuwkerke en andere kenners slopen quasi constant de huiskamers in. Ik zag zijn blauwe oogjes fonkelen toen hij zomerse Eva zag op de wei in Werchter of wanneer hij Imke Courtois en Red Flame Heleen Jaques een zoveelste vraagje voorschotelde. De andere zenders waren slechts marginaal en haalden tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk amper 15% marktaandeel.

Het WK is voorbij en we werden mooi derde. We verloren 1 wedstrijd en deden beter dan ooit tevoren. Martinez kan nog blijven. De outfit kan opgeborgen worden of naar de Kringwinkel.

Het EK 2020 wordt in 13 landen gehouden https://www.ek2020-voetbal.nl . België is daar niet bij wegens geen deftige voetbaltempel. Het WK 2022 gaat in Qatar door en in de hoofdstad Doha wordt het vandaag 46°C. ’s Nachts ‘koelt’ af tot 34°C. Om die reden gaat het door in november en december zonder alcoholische dranken in de stadions. https://www.qatarwk2022.com

Zaterdag was er de wedstrijd tegen Engeland die ons een derde plaats opleverde. Lochristinaar ging de sfeer opsnuiven in Picasso Village. U ontdekt het in onderstaande fotoreeks.