Hilde Dosogne en Chris Dhooge lopen de Spartathlon

Hilde Dosogne liep in oktober 2021 nog de Marathon des Sables, de lastigste loopwedstrijd ter wereld. Haar doel voor 2022 was de deelname aan de Spartathlon. En daarvoor is ze nu geselecteerd, samen met ultraloper Chris Dhooghe.

Enkele weken terug kon u hier lezen hoe Hilde Dosogne, na haar 2de plaats op het Belgisch kampioenschap 24 uur lopen, hoopte op een ticket om te mogen deelnemen aan de Spartathlon. Die gaat door op 30 september en 1 oktober, uiteraard in Griekenland.
Gisteren kwam dan het verlossende nieuws. Er zijn dit jaar maar liefst 8 landgenoten die mogen starten in deze epische loopwedstrijd. Hilde Dosogne is de enige Belgische dame die geselecteerd werd. Maar bij de 7 Belgische mannen is er nog een Lootse deelnemer: ultraloper Chris Dhooge!

De Spartathlon

De Spartathlon is een legendarische race en geniet een mythische status onder de ultralopers. De selectie- en deelnamecriteria zijn heel streng. Deze wedstrijd – waaraan geen prijzengeld verbonden is – vindt plaats in Griekenland en start jaarlijks op de laatste vrijdag van september. In 2022 – de 40ste editie – is dat dus op 30 september. De deelnemers starten aan de voet van de Acropolis en moeten, binnen een tijdspanne van 36 uren, van Athene naar Sparta lopen. Dezelfde afstand die de Griekse boodschapper Pheidippides in 490 v.Chr. liep om in Sparta bij koning Leonidas hulp te gaan vragen in de oorlog tegen de Perzen. Er zijn nog maar 2 Belgische dames die deze race tot een goed einde brachten.

Scroll naar boven