Hoe gaat het echt? Is er iets?

Jean Marie
0 reactie(s)
Hoe gaat het echt? Samen veerkrachtig Lochristi

Tekst - Foto JMDB

In ’t Fazantenhof loopt nu een tentoonstelling met 10 foto’s en verhalen van mensen uit de buurt die hun verhaal brengen over veerkracht of het vermogen zich aan stress en tegenslag aan te passen. Het is een realisatie van Logo Gezond+ vzw en het netwerk gezondheidspromotie waarvan ook Lochristi deel uitmaakt.

Samen veerkrachtig tentoonstelling Lochristi

Tien verhalen van soms bekenden en nog niet gekend zoals dat van Danny wiens leven op 35 totaal omsloeg na een losbandig leven met hartfalen. Hij begon te lopen. Nu actief bij de Veldmeersrunners. Sinds 2011 begeleidt hij ook ‘Start to run’ in Berlare. Zelf heeft hij een blog ‘Running Danny’.

Veerkracht betekent voor hem …” je kunnen optrekken aan doelen en niet bij de pakken blijven zitten. Je doelen bereiken met vallen en opstaan. De weg er naartoe is niet altijd makkelijk. Maar eens je doel bereikt, maakt het je sterker.”

Of Sofie uit Lochristi die als zwakke weggebruiker bij een verkeersongeval op weg naar het werk haar onderbeen verloor. Wanhoop bij het ontwaken maar ook de moed vond om anderhalf jaar lang te revalideren in het UZ Gent. Na de rolstoel stapt ze nu met een prothese door het leven en veerkracht is voor haar ….. “ Er blijven voor gaan. Mensen zeggen me regelmatig ‘Chapeau, ik zou het niet kunnen.’ Ik geloof dat iedereen er terug bovenop kan komen na een tegenslag. Dat iedereen de kracht kan vinden om terug op te veren. Bij de pakken blijven zitten is geen optie.”

Samen veerkrachtig tentoonstelling Lochristi

Ann werkt en is vrijwilliger bij de Wereldwinkel. Daarnaast is ze ook buddy voor een vluchtelingengezin in Lokeren waar ze op woensdag langs gaat.

Veerkracht is voor haar … “ kunnen omgaan met de dingen des levens, hoe moeilijk ook. Iedereen krijgt wel eens een opdoffer. Als je veerkrachtig genoeg bent, heb je de energie om je daarover te zetten. Er zit ook enorm veel veerkracht in het gezin dat ik begeleid. Zij hebben al onvoorstelbaar veel meegemaakt. Als ik zie hoe zij hun leven opgepikt hebben.. daar heb ik bewondering voor.”

Verder de elasticiteit en het doorzetten van Ann, Carine, Jackie, Melissa, Brent, Monique en Kathleen.

Samen veerkrachtig tentoonstelling Lochristi

Er worden ook tips gegeven  zoals ‘Vind jezelf oké’ – ‘Praat erover’ – ‘Probeer iets nieuws’ – ‘Durf hulp te vragen’. Meer informatie? www.fitinjehoofd.be - 't Fazantenhof Bosdreef 5A Lochristi 

Samen veerkrachtig tentoonstelling Lochristi