“IK HOU VAN U” - zingt u zondag mee?

Bennie
0 reactie(s)
Week van de Zorg © Dag van de Zorg

Tekst Bennie Vanderpiete - Titelfoto Dag van de zorg 

Maandag begon de week van de zorg. Het thema is dit jaar “Aan iedereen die zorgt…ik hou van u”. Zingt u zondag om 12 uur ook mee?

Elk jaar vindt op de derde zondag in maart de “Dag van de Zorg” plaats. De voorbije jaren was dit steevast ook een opendeurdag voor zorg- en welzijnssector en de witte economie. Die dag konden belangstellenden eens achter de schermen van een ziekenhuis gluren, voorzieningen voor mensen met een beperking bezoeken of het reilen en zeilen in woonzorgcentra ontdekken.
Met de “Dag van de Zorg” wil men een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector.

Week van de zorg © Bennie Vanderpiete

Corona

In 2020 was deze open deur gepland voor zondag 15 maart. Twee dagen voordien ging ons land in lockdown en werd de “Dag van de Zorg” afgelast. Maar net de coronapandemie die deze open deur onmogelijk maakte heeft het voorbije jaar aangetoond hoe hard we deze sector nodig hebben en welk schitterend werk daar verzet wordt. 

Al meer dan een jaar werken al de zorgkundigen en maatschappelijk assistenten in de vuurlijn van het meedogenloze corona-virus. En we vergeten naast de professionele zorgverleners zeker de vele vrijwilligers en de mantelzorgers niet. Allen verdienen ze, zeker in deze tijden, een groot applaus!

Week van de zorg © Unsplash

“Aan iedereen die zorgt….ik hou van u”

Ook dit jaar is er geen open deur. Maar maandag ging “De week van de Zorg” van start. Het thema van de campagne is dit jaar Aan iedereen die zorgt … Ik hou van u”.
Een hele week lang wil men iedereen die zorgt eens extra in de kijker zetten. Ook de VRT doet mee met een aangepaste programmatie in heel wat radio- en tv-programma’s.

Zondag – de slotdag van de feestweek – moet dan het orgelpunt volgen. Iedereen wordt uitgenodigd om, als blijk van waardering voor de zorgsector, stipt om 12 uur “Ik hou van u” te zingen.
Uiteraard zal onze rubriek “Music on Sundays” die dag ook helemaal in het teken staan van “Ik hou van u”.

Nu alvast een warme oproep: doe mee en nodig ook uw buren uit om allemaal samen – op veilige afstand en met een aperitiefje in de hand - zondag om 12 uur uit volle borst te zingen.
Doe het voor de zorgsector!

Oproep dag van de zorg