Ik zag zowaar vijf dikke BMW's op de parking van de LIDL

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Koopkracht - © Evarist Ganzelever

Tekst en titelfoto © Evarist Ganzelever

Zou het dan toch kunnen dat de koopkrachtvermindering pijnlijk is doorgedrongen tot in alle geledingen van onze samenleving? 'De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs', een verkoopslogan die verantwoordelijk is voor file aan de kassa!

Vandaag is het om onze portemonnee te doen, en daarvoor hoeven we evenwel niet in te boeten op kwaliteit. Het imago van betaalbare voedselbank, zoals LIDL in zijn begindagen soms smalend werd genoemd, is hopeloos achterhaald.

De tijd dat het vooral Oost-Europese truckers waren die aan de basis van deze beeldvorming lagen, ligt al een heel eind achter ons. Aldi heeft al langer dit imago van zich afgeschud, zelfs een computer of televisie gekocht uit deze discountsupermarkt maakt onderdeel uit van menig huiskamerdecor. En wie – inclusief mezelf – kijkt er niet uit naar hun wekelijkse folder? Zijn we niet allemaal hengelaars naar aanbiedingen geworden? Prijsbewust en minder impulsief kopen, ons nu ingegeven onder impuls van een torenhoge inflatie. Een tijdelijke toestand die vensters opent waarlangs we de wereld anders bekijken, die ons doet stilstaan hoe morsig we voordien wel waren.