Jaaroverzicht Lochristinaar – Deel 1

Het jaar 2020 loopt op zijn laatste benen. En dat is traditioneel het moment voor lijstjes en overzichten. Dit jaar, zoals aangekondigd, ook bij Lochristinaar.com en VROB. Wat inspirerend bleek.
Vandaag deel 1 van ons fotografisch jaaroverzicht, van januari tot en met juni.

Heel wat mensen zullen blij zijn dat we de laatste dagen beleven van een jaar dat gebukt ging onder de coronacrisis. Handelszaken moesten sluiten, “blijf in uw kot” zorgde voor telewerken en afstandsleren en het overgrote deel van de evenementen werd noodgedwongen geannuleerd.

Jaaroverzicht 2020 © Bennie Vanderpiete

En toch viel er ook heel wat nieuws te rapen. Het team van Lochristinaar.com was de voorbije 12 maanden goed voor zo’n 500 bijdragen. En we mogen, met enige fierheid, stellen dat daar heel wat “primeurs” bij waren. 
Uit al die artikels maakten we een – soms wat eigenzinnige – selectie. “Eigenzinnig” omdat we niet steeds de meest spraakmakende feiten weerhielden. Ook “klein” nieuws kan belangrijk of leuk zijn, zeker als het over lokale gebeurtenissen gaat.

Jaaroverzicht 2020 © Bennie Vanderpiete

VROB

Ook evenementradio VROB was geïnteresseerd en zo kwam het tot een mooie samenwerking. In het radioprogramma “The Boss’ Choice” wordt er elke dag – met uitzondering van nieuwjaarsdag – teruggeblikt op een van de voorbije maanden van het jaar. De auteurs van de artikels op Lochristinaar.com kruipen zelf achter de micro om uw geheugen op te frissen. Presentator Dirk Vanluchene draait bij elk item een passend nummer. Deze namiddag komt de maand mei aan bod. Te beluisteren van 15 tot 17 uur op 92,7 MHz of www.vrob.be.

Jaaroverzicht 2020 © Bennie Vanderpiete

Jaaroverzicht in foto’s

En dan maakten we ook nog een fotografisch jaaroverzicht. We selecteerden uit elke maand 4 of 5 nieuwsfeiten en van elk item een foto. Zo kwamen we tot een mooie fotoreeks met nieuws uit 2020. Vandaag krijgt u het eerste deel, met de maanden januari tot en met juni. Op 30 december volgt dan deel 2.

Jaaroverzicht 2020 © Bennie Vanderpiete

In een notedop

2020 was een jaar dat begon zoals heel wat voorgaande jaren, met nieuwjaarsrecepties en bedankingsmomenten. Long May You Run zamelde 8.300 euro op t.v.v. OIGO en plande in december een tweede editie van het evenement. De leerkrachten van GBS Lochristi brachten – voor het  39ste jaar op rij – een dolkomisch toneelstuk. In februari – de valentijnsmaand – organiseerden de Lo Runners voor het eerst RaRa?Wijs! En kort nadien wisselde Alicia Franck naar het Proximus – Alpha Motorhomes team. En dan sloeg corona toe. Het land ging in lockdown met lege straten tot gevolg.

Jaaroverzicht 2020 © FlorAmor

De sierteelt sector bloedde en het respect voor de zorgsector groeide met o.m. de actie #Mercivanuitmijkot.
Chris Corn ging spelen voor de bewoners van de woonzorgcentra die geen bezoek meer mochten ontvangen. Het Park van Beervelde speelde in op “vakantie in eigen land” en bood met “Summer in the Park” een mogelijkheid tot logeren. Op 30 juni zwaaide GBS Lochristi dan boegbeelden Chris en Freddy uit.

Jaaroverzicht 2020 © Bennie Vanderpiete

De fotoreeks

Onze fotoreeks van het eerste semester van 2020 omvat 31 beelden en plaatsen we zoals steeds op facebook. Onderaan de foto’s (in de witte kader) vindt u telkens het een korte toelichting. In de beschrijving vindt u de link van het artikel dat we brachten.
Maar nu…klikken op onderstaande foto om ons jaaroverzicht te openen. 

JAAROVERZICHT 2020 – FOTOREEKS (Klikken op afbeelding) 

Jaaroverzicht 2020 – Fotoreeks

Geplaatst door Lochristinaar.com op Vrijdag 25 december 2020

Scroll naar boven