Jaaroverzicht Lochristinaar – Deel 2

Het jaar 2020 loopt op zijn allerlaatste benen. En als “uitsmijter” krijgt u, zoals aangekondigd, bij Lochristinaar en VROB een jaaroverzicht. Vrijdag, op tweede kerstdag, brachten we deel 1 van ons fotografisch jaaroverzicht. Vandaag deel 2, van juli tot en met december. 

2020 was niet alleen een schrikkeljaar, veel mensen ervaarden het ook als een verschrikkelijk jaar. Corona was de rode draad, ook doorheen de eerste helft van ons fotografisch jaaroverzicht.
Vandaag serveren we u deel 2 van onze terugblik en we houden het (bijna) coronavrij. We selecteerden uit elke maand terug 4 of 5 nieuwsfeiten en van elk item een foto. Zo kwamen we tot een mooie fotoreeks. En de keuze was moeilijk. We waren met Lochristinaar.com dit jaar erg actief en konden geregeld uitpakken met groot nieuws of “hot news”.

VROB

Ook evenementradio VROB was geïnteresseerd in ons overzicht en zo kwam het tot een mooie samenwerking. In het radioprogramma “The Boss’ Choice” wordt er elke dag – met uitzondering van nieuwjaarsdag – teruggeblikt op één van de voorbije maanden van het jaar. De auteurs van de artikels op Lochristinaar.com kruipen zelf achter de micro om uw geheugen op te frissen. Deze namiddag komt de maand oktober aan bod. Op 2 en 3 januari bespreken we onze selectie van november en december. En na elk item draait Dirk Vanluchene een passend muziekje. Te beluisteren van 15 tot 17 uur op 92,7 MHz of www.vrob.be.

Jaaroverzicht Lochristinaar - deel 2 - © Annick Gentier

Jaaroverzicht in foto’s

De tweede helft van 2020 begon met een erg mooie en warme maand juli. Karl Vannieuwkerke streek met “Vive La Vie” neer in Lochristi en bracht Olympisch kampioene Elodie Ouédraogo en haar echtgenoot – cartoonist – Jeroom mee als centrale gasten. Er werd live uitgezonden vanuit het koetshuis van het Park van Beervelde en Lochristinaar.com mocht exclusief aanwezig zijn.
Het Park van Beervelde ontpopte zich de voorbije zomer trouwens tot het gezelligste plekje van Lochristi met “Summer in the Park”.

Dat het station van Beervelde niet verkocht geraakte omdat er een derde spoor komt op de lijn Gent-Antwerpen, kon u bij ons lezen.

Jaaroverzicht Lochristinaar - deel 2 - ©  Bennie Vanderpiete

In oktober waren Stijn en Els uit Lochrist beiden bijna “Homo Universalis” en het medisch centrum AZ St. Lucas opende zijn deuren.

Ook dit jaar veel aandacht voor cultuur. “Kunst achter glas” was een groot succes en is nog t/m zondag te “bewandelen”. We stelden u de 15 genomineerden voor de titel van cultuurlaureaat 2020 uitgebreid voor. Charlotte De Bruyne werd door de jury verkozen. De carrièreprijs was voor Hans Kitslaar en de publieksprijs ging naar Dorien De Vylder.
Op 19 december ten slotte, doorkruiste de “Tocht van de hoop” onze gemeente en was een lichtpuntje in donkere tijden.

Jaaroverzicht Lochristinaar - deel 2 - ©  Bennie Vanderpiete

De fotoreeks

Maar er viel nog veel meer nieuws te rapen de voorbije 6 maanden. Onze fotoreeks van het tweede semester van 2020 omvat 35 beelden en plaatsen we zoals steeds op facebook. Onderaan de foto’s (in de witte kader) vindt u telkens het een korte toelichting. In de beschrijving vindt u de link van het artikel dat we brachten.

Langs deze weg alvast een voorspoedig 2021 met hopelijk een terugkeer naar “het normale leven”.  Vier veilig en blijf gezond. En nu…klikken op onderstaande foto om ons jaaroverzicht te openen.

FOTOREEKS JAAROVERZICHT – DEEL 2

Fotoreeks jaaroverzicht Lochristinaar – deel 2

Geplaatst door Lochristinaar.com op Dinsdag 29 december 2020

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Annick Gentier, Jean Marie De Baene)

 

Scroll naar boven