Jelle Cleymans en tal van toppers op affiche Zaffelaarse Belevenissen.

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belvenissen Programma 2019

© Tekst & titelfoto Bennie Vanderpiete

De Zaffelaarse Belevenissen zijn er vroeg bij dit jaar. De studenten moeten nog beginnen aan hun examens en de Belevenissen kunnen al een affiche vol toppers presenteren. Lochristinaar.com ging praten met organisator Thierry Van Hecke, en mag het programma toelichten.

“Back to the roots”

Van 16 t/m 19 augustus is Zaffelare “The place to be”. Dan vinden – op het pleintje achter de kerk - terug de Zaffelaarse Belevenissen plaats. “Inderdaad, terug op het pleintje tussen de kerk en het woonzorgcentrum, waar nu een parking is. Dit jaar dus opnieuw in het centrum van het dorp. Een beetje “Back to he roots”, want in het verleden vonden onze Belevenissen er ook al plaats” aldus Thierry.
“Qua opstelling zal er wel een andere aanpak zijn. Vermoedelijk komt er een podiumwagen of -tent met daarrond, in U-vorm, kleinere tentjes voor het publiek en voor de drank- en eetstandjes.”

8 jaar geleden engageerde Thierry zich in “Zaffelaarse belevenissen”, de vzw die opgericht werd na het uiteenvallen van het plaatselijke feestcomité. Het eerste evenement was een Kerstdrink in 2011 met Chris Corn en Kurt Burgelman van Biezebaaze als muzikale gasten. Jaar na jaar werden de evenementen groter en ondertussen groeiden de Zaffelaarse Belevenissen zelfs uit tot een begrip in de artiestenwereld. Memorabel zijn de optredens van Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader, Laura Tesoro, het reünieconcert van The Garnets en – vorige zomer - Paul Michiels. voor de editie 2019 wist Thierry terug een paar ronkende namen te strikken. We overlopen samen met hem de affiche.

Vrijdagavond Comedy Night met Veerle Malsschaert

We starten dit jaar op vrijdagavond 16 augustus om 20 uur met de Gentse stand up comediénne Veerle Malsschaert. Sinds vorig jaar programmeren we op onze Comedy Night slechts één artiest. Dit jaar is dat voor het eerst een vrouw” opent Thierry.
Veerle Maschaert is een 44-jarige actrice  die u vermoedelijk wel kent van haar rollen in diverse tv-series, o.m. “Carla” in “Flikken”. In een zotte vlaag nam ze in 2006 deel aan de Comedy Casino Cup (Canvas). Ze werd prompt verkozen als 1 van de 5 finalisten. Ondertussen heeft ze al 5 succesvolle onewomanshows op haar naam staan, waarvan sommige zelfs op DVD uitgebracht werden.
Op de Zaffelaarse Belevenissen zal ze een comedyset brengen met het beste uit die zaalshows.
Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij Skoebidoe aan 10 euro, de avond zelf betaal je 12 euro aan de kassa.”

Eetfestijn op zaterdag

Op zaterdag hebben we dan traditioneel ons eetfestijn. Je kan kiezen tussen mosselen en stoofvlees. Deelnemers kunnen hiervoor kaarten kopen aan 20 euro/persoon bij Skoebidoe of telefonisch reserveren op het nummer 09/3556880. Wie voor stoofvlees kiest, krijgt bij zijn eten ook nog een lekkere trappist. Dit jaren zullen “De Molteni’s” dit eetfestijn muzikaal omkaderen.”
Molteni was de naam van de sponsor van de wielerploeg waarbij Eddy Merckx destijds zo succesvol was. De Molteni’s (Jeroen Van Hecke, Alex Tratsaert, Vik Noens en Kenneth Lafaut) zijn een humoristische coverband en treden steevast op in de legendarische bruine wielertruitjes.
Eind 2018 – voor de gelegenheid als trio – waren ze ook te zien tijdens de 24 uur voor Nikita.

Zondag is familiedag

Zondag is steeds de dag met de meeste optredens. Om 11 uur is er ons aperitiefconcert en ook dit jaar gaan we hiervoor de Xeado Live Band vragen. Dit concert - dat plaats vindt in de tuin van De Keyser en De Kok – is (net als de hele familiedag) volledig gratis te beleven.

Om 15 uur is er dan, voor de kids en de jongeren, het optreden van De Ketnetband. Maureen, Sien, Gio krijgen versterking Elindo, Céline en Michiel en vormen zo de meest swingende (jongeren-)band van het land.

“Twee uren later is het de beurt aan Chris Corn & The Beautiful Imperfections. Chris Corn – rasartiest van eigen bodem - voorstellen hoeft niet meer. Begin 2017 verzamelde hij een aantal goede muzikanten en een zangeres om een nieuw project op te starten: Chris Corn & The Beautiful Imperfections. De bezetting wijzigde sindsdien een paar maal. Begin 2019 vervoegde zangeres Pauline De Bruyne uit Zaffelare (maar ondertussen woonachtig in Gent) de band en gitarist Stéphane Landtmeters nam terug zijn plaats in. Zo telt de band nu 6 leden. Het betere muzikale werk”

“Om 19 uur treedt dan Jelle Cleymans op. Ik ben bijzonder fier dat we hem als hoofdact konden strikken voor onze editie 2019” vervolgt Thierry.
“Jelle toert sinds dit jaar met zijn nieuw project “Jelle Cleymans & El Bandidos”. Voor zijn optreden in Zaffelare brengt hij een aantal bekende “rovers” mee: 2 mannen en een vrouw. Wie deze 3 gasten zijn, wordt pas kort voor het optreden beslist. Maar er wordt gekozen uit het volgende rijtje met ronkende namen: Gert Verhulst, Jonas Van Geel, James Cooke en Lukas Van de Eynde. De vrouwelijke inbreng zal komen van Clara Cleyman, of Barbara Dex.  Jelle Cleymans en zijn gasten zullen de betere Nederlandstalige levensliederen brengen: van André Hazes tot Willy Sommers, van Will Tura tot de Zangeres zonder naam. Allemaal nummers die het hele plein kan meezingen.”

“En om 21 uur is het dan aan 2Fabiola, het Eurodance-project dat in 1991 opgericht werd door Pat Krimson. Hun bekendste nummers in de jaren ’90 waren ongetwijfeld de miljoenenhits “Lift U Up” en “Magic Flights”.
In 2014 was er een comeback en 2 Fabiola feat. Loredana nam deel aan de nationale voorrondes voor het Eurovisiesongfestival. In de halve finale brachten ze de single “She's after my piano”. Het werd het eerste grote succes van de groep sinds hun terugkeer, het nummer werd verkozen tot Radio 2 Zomerhit van 2014.”

2 Fabiola brengt in Zaffelare een optreden van een uur, waarna Pat Krimson nog een uurtje plaats neemt achter de draaitafel. Nadien kan er nog gedanst worden tot middernacht op de muziek van ”de huis-deejay”. “Maar zeker niet langer” aldus Thierry. “We zitten in het dorpscentrum en willen ook de nachtrust van onze bewoners respecteren”.

Seniorennamiddag

Traditioneel is er op de slotdag, maandag 19 augustus, een seniorennamiddag. De namen van de artiesten die daar zullen optreden worden binnenkort bekend gemaakt. Maar u mag zich verwachten aan een gerenommeerde artiest en enkele opkomende talenten.
Tickets voor de seniorennamiddag zijn te verkrijgen bij Skoebidoe. De kostprijs is 5 euro en daarvoor krijg je ook koffie en pannenkoeken tijdens de optredens.”

Om 17 uur is het dan tijd voor “Verenigingen en Rommelmarkt”.
Een ideale gelegenheid voor alle verenigingen die zich willen voorstellen en/of mensen die iets willen verkopen” licht Thierry toe. “Vooraf inschrijven is niet nodig, maar alle standhouders moeten zelf alles meebrengen. Wij – als organisatie – stellen enkel de ruimte ter beschikking

Sergio en Edje Ska& De Pilchards

Om 19 uur start dan het optreden van Sergio. Deze Vlaamse televisiepersoonlijkheid had in 1999 met "Touch of Joy" een enorme hit: “I Can't Let You Go”. Zijn nummer "Allez Allez Allez" dat geschreven werd ter gelegenheid van het EK-voetbal in 2000 was ook een groot succes.
Twee jaar later vertegenwoordigde hij België op het Eurovisiesongfestival met “Sister”.

Later op de avond zal de Live Party Coverband “Edje Ska& De Pilchards” mee op het podium klimmen en – ook samen met Sergio – het publiek entertainen.  “Edje Ska & De Pilchards” bestaan ondertussen 11 jaar en kent u misschien van de Gentse Feesten of hun vele andere optredens waar ze scoorden met covers met een hoog meezinggehalte. Er zal op de tafels gedanst worden!

“En dat is waar we dit jaar voor kozen” voegt Thierry Van Hecke er nog aan toe. “We willen deze keer vooral veel sfeer, nog meer ambiance op de Zaffelaarse Belevenissen”.
Het belooft weer een topeditie te worden!

Hier alvast een voorproefje van Edje Ska & De Plichards
 

 

(Foto’s © Bennie Vanderpiete of ter beschikking gesteld door de organisatie Zaffelaarse Belevenissen)