Jeugdlaureaat 2023 gezocht!

Bennie
0 reactie(s)
Jeugdlaureaat 2023 © Jeugddienst

Tekst Bennie Vanderpiete © Afbeeldingen jeugddienst Lochristi

Zaterdag 16 september wordt de 10de Jeugdlaureaat van Lochristi bekendgemaakt. Kandidaten nomineren kan nog t/m 10 september.

Net als de voorgaande jaren gaat de Jeugdraad van Lochristi terug op zoek naar een Jeugdlaureaat. Met die titel wil men een organisatie, vereniging, groep of persoon - die een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft of zich zeer verdienstelijk gemaakt heeft op vlak van jeugdbeleid - in de bloemetjes zetten.
Ook dit jaar kunnen de inwoners van Lochristi zelf een kandidaat voordragen. Dat hoeft dus geen fysieke persoon te zijn, ook verenigingen en organisaties komen in aanmerking. Iemand nomineren kan heel eenvoudig via volgende rechtstreekse link (hier klikken)

Al is er haast geboden, want kandidaturen kunnen maar t/m 10 september ingediend worden. Zaterdag 16 september om 18 uur wordt dan in Orphanimo bekendgemaakt wie de award wint en zich de 10de Jeugdlaureaat van Lochristi mag noemen. Om 19 uur start dan het foodtruckfestival voor de jeugdverenigingen. Op Facebook werd ook een evenement aangemaakt met bijkomende info (hier klikken) 

De vorige jeugdlaureaten waren:

2022: Christoff Van Acker (Oud-jeugdconsulent Lochristi)
2021 : Inclusiewerking speelplein Joepla
2020 : 'A piece of mind' (project van Jeugdhuis Lodejo)
2019 : Robin Verbeke (Oud-jeugdraadvoorzitter)
2018 : Joris Robert (Oud-leider Chiro Beervelde en lid jeugdhuis Lodejo)
2017 : Erwin Van Damme (Volwassen begeleider Chiro Beervelde)
2016 : Ulrike Vermaercke (Voorzitster jeugdhuis Lodejo)
2015 : Ase Van de Vijver (Bestuurslid jeugdhuis De Beeste)
2014 : Oudercomité Chiro Beervelde