JH Lodejo organiseert vierde Makerskraam in EDUGO

Bennie
0 reactie(s)

Zondag 18 november organiseert Jonge Vonken, het ondernemerschapsproject van Jeugdhuis Lodejo, voor het 4de jaar op rij zijn “Makerskraam”. Afspraak in de campus Edugo, te bezoeken van 13 tot 17 uur.

In 2015 konden vierentwintig jonge ondernemers voor het eerst - toen op de speelplaats van school de wegwijzer in Zaffelare - hun producten aan het grote publiek tonen. Het bleek een schot in de roos en zo kwam er het jaar nadien een logisch vervolg. Die tweede keer net iets kleinschaliger en JH Lodejo werd omgetoverd tot een marktplaats met negen jonge ondernemers.
Vorig jaar week men voor het eerst uit naar Campus Edugo. Het werd een erg succesvolle editie met meer dan 30 standjes.

Makerskraam in EDUGO

Op zondag 18 november – van 13 tot 17 uur - is er dan de 4de editie van Makerskraam. Die zal terug plaats vinden op de Campus Edugo, Dorp Oost. Al meer dan 20 jonge ondernemers hebben zich aangemeld en zullen die dag hun ondernemingszin en creativiteit demonstreren.
Onder hen ook een aantal “oudgedienden” die er vorige keer ook bij waren.
Aurélie van “KoekieMonster” verkoopt terug – samen met haar zus – zelfgemaakte, gezonde koekjes en zoetigheden. Gezond want erg voedzaam en zonder bewaarmiddelen. Bovendien wordt er - bij de keuze van de ingrediënten - gelet op alle mogelijke allergieën en intoleranties.
Eluvanta’s Treasure Chest is terug van de partij met een erg mooi aanbod aan juwelen.
Sanci Auxdy Arts verkocht in 2017 moderne schilderijen en foto’s. Deze jonge onderneemster keert terug en heeft er zelfs een tweede minionderneming bij. Met “Que Chew” biedt ze plantaardige catering aan.

Niet enkel makers, ook advies

Voor elk wat wils dus. Maar jonge ondernemers kunnen op “Makerskraam” ook terecht voor advies en tips.
STUDARO (www.studaro.com) is een bedrijfje dat (voornamelijk Erasmus-) studenten linkt met bedrijven die studentenjobs aanbieden. Zij komen praten over hun ervaring hoe ze als jongeren zelf hun bedrijf opgericht hebben.
NOIR, een uniek concept in hartje Gent, brengt een mix van talenten samen in een buitengewone ruimte: een team van vaste tattoo-artiesten met elk hun eigen stijl, een piercer en een barbier. De locatie is ook beschikbaar voor exposities of events. Noir komt spreken over hoe het is om vanuit je passie iets op te richten. CULTUURLOKET brengt dan weer een seminarie over jong ondernemerschap en de hulp die zij daarbij kunnen bieden.

Randanimatie

Ook voor de bezoekers valt er heel wat te beleven. Theater Agrona zal voor kinderanimatie zorgen en op een ludieke manier de toekomst voorspellen. Teeville zal dan weer T-shirts “pimpen”. En de Dj’s van Radejo – het radioproject van JH Lodejo – zullen voor de muzikale omkadering zorgen.

Deelnemen of eens gaan kijken?

Jonge ondernemers die nog willen deelnemen aan Makerskraam, mogen zich nog aanmelden bij Ilse Bosch van JH Lodejo-Jonge Vonken (Ilse.Bosch@Lodejo.be).
Bezoekers die op zondag eens “een marktje willen doen” en misschien al wat kerstgeschenkjes willen inslaan, zijn welkom op zondag 18 november van 13 tot 17 uur in Edugo Lochristi in de refter, turnzaal en op het binnenplein. Makerskraam is gratis te bezoeken.

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete, Makerskraam/JH Lodejo, Noir en Studaro)