Jonas Van de Steene laureaat Oost-Vlaamse SportRing!

Bennie
1 reactie(s)
Jonas Van de Steene laureaat Oost-Vlaamse SportRing!

© Bennie Vanderpiete

Gisterenavond werden in het ICC te Gent voor de 24ste keer de Oost-Vlaamse SportRingen uitgereikt.
Handbiker Jonas Van de Steene werd laureaat in de categorie G-sporters. Lochristinaar.com beleefde het van op de eerste rij.

Hilde Bruggeman, gedeputeerde voor sport voor de provincie Oost-Vlaanderen had het reeds aangekondigd op de huldiging van de Lootse Olympiërs. Jonas Van de Steene was genomineerd voor de Oost-Vlaamse SportRingen. Niet voor het eerst, want ook de voorbije twee jaren was dit het geval.
Gisteren dan werden de laureaten in de 5 categorieën gehuldigd in het ICC te Gent.
Deze vierentwintigste editie zou, zo vertelde gastvrouw Hilde Bruggeman, vermoedelijk de laatste worden in deze vorm. Heel spijtig, want het werd een flitsende avond met mooie winnaars en tussendoor zeer hoogstaande acts.

De laureaten

Twee filmpjes met een overzicht van de prestaties van onze Oost-Vlaamse sporters op de Olympische en de Paralympische spelen openden het feestelijk gedeelte.
Turnster Axelle Klinckaert uit Dendermonde mocht dan als eerste naar voor komen bij - presentator van dienst - Freek Braeckman. De 16-jarige artistiek gymnaste ontving “de ringen van de toekomst” als laureate in de categorie “beloften”.
Gewichtheffer Tom Goegebuer uit Heusden kreeg de trofee in de categorie “Sportverdienste”. Een Oost-Vlaamse “Lifetime Achievement Award” of, om het met de woorden van Louis de Pelsmaecker te zeggen, “een beloning voor zijn jarenlange en ongelijke strijd tegen de dopingprutsers uit het Oostblok”. Op het palmares van Tom prijken 4 EK-medailles (goud in 2009, zilver in 2008 en brons in 2010 en 2013) en 3 Olympische deelnames. In 2009 won hij het Vlaamse sportjuweel.
De SportRing voor sportteams ging naar de baanwielrenners Moreno de Pauw (Sint-Gillis-Waas) en Kenny De Ketele (Oudenaarde). Zij bereiden zich momenteel voor op het WK baanwielrennen in Hong Kong en het waren hun vriendinnen die de trofee in ontvangst kwamen nemen.

Winnaars Oost-Vlaamse SprotRing

En dan was het de beurt aan onze handbiker, en bronzen medaillewinnaar, Jonas Van de Steene. Hij werd dus laureaat in de categorie G-sporter en ontving de trofee uit handen van gedeputeerde Hilde Bruggeman.
Het viel zelfs voormalig VRT-sportjournalist Louis De Pelsmaecker op: Jonas staat messcherp.
Onze paralympiër is toevallig enkele dagen in het land en kon zo op de huldiging aanwezig zijn. Morgenvroeg vertrekt hij al terug naar Lanzarote om er verder het nieuwe seizoen voor te bereiden.
Tot slot was er nog dé Oost-Vlaamse SportRing. Die ging voor de tweede keer naar wielrenner Greg Van Aevermaet, eerder al Laureaat in 2014. Greg, die eerder op de dag de E3-prijs in Harelbeke won, kon zelf niet aanwezig zijn en liet zich vertegenwoordigen door zijn neef - en amateurwielrenner - Matthias.

SportRing Oost-Vlaanderen 2017

De acts

Tussen de verschillende categorieën was er telkens een optreden. Zelden zagen we zo een dynamische show met dergelijk hoogstaande acts. Aira United Leuven mocht de spits afbijten en kennen we van Belgiums Got’s Talent. Zij vertegenwoordigen volgende maand ons land op het WK Cheerleaden. Maar ook The Karate Girls en 2Step Dance Company zagen we al aan het werk bij hun deelnames aan talentenshows op de commerciële zenders. Absolute hoogtepunten waren echter de optredens van Laura Tesoro en - vooral - “Duo La Vison”. De acrobatie van Oksana Pylypchuk and Richard Jecsmen is van wereldklasse! Al tijdens hun optreden was er geregeld een spontaan applaus vanwege het publiek.

Jonas van de Steene won dus voor het eerst de Oost-Vlaamse SportRing. Onder de vele toeschouwers en supporters ook Schepen Sandro Di Nunzio.
Lochristinaar.com was ook aanwezig, zorgde voor een fotoreeks en had een uitgebreid gesprek met Jonas. Maar dat krijgt u binnenkort.

Veel kijkplezier!