Jonas Van de Steene vanaf maandag in VRT-reeks “Afspraak in Rio”

Bennie
1 reactie(s)

De Olympische Zomerspelen komen dichterbij. Nog 99 dagen en de Olympische vlam wordt ontstoken in Rio de Janeiro. Op 7 september, 33 dagen later, starten dan de Paralympics. Ook deze keer volgt de VRT een aantal Belgische atleten in hun voorbereidingen naar Rio, zoals Hans Van Alphen, Jolien D’hoore, de Borlées.

Maar ook bij de VRT is de steile opgang van onze Lootse Paralympiër Jonas Van de Steene niet onopgemerkt gebleven. Hij is daarom ook een van de topsporters die gevolgd werden en worden, en uitgebreid aan bod komen in het programma. “Afspraak in Rio: Leven in teken van de Olympische spelen”.

Maandag 2 mei, om 20.40 uur de eerste aflevering. Daarna elke maandag, tot en met 06 juni, op hetzelfde tijdstip.

“ De VRT volgt me al sinds juni 2015” aldus Jonas in een gesprek met Lochristinaar.com.

“Ze kwamen filmen bij de wedstrijden, maar ook tijdens klimtraining, de fitnesstraining of gewoon in het dagelijkse leven bij een kiné-bezoek en dergelijke.
Uiteraard volgen ze vooral de atleten, maar ook mijn trainer, familie en vrienden komen in beeld. De programmamakers blijven me verder volgen tot op de wereldbekerwedstrijd in Oostende (20-21 en 22 mei 2016). Dat komt dan aan bod in de slotuitzending op 6 juni.
Het is een unieke ervaring en ik vind dat ze met heel veel respect filmen, niet belust op sensatie en pogen om de positieve zaken te benadrukken. Op die manier filmen is mijn inziens ook het mooist. Het zijn echt toffe mensen!”.

Het levert ongetwijfeld mooie televisie op en wie maandag niet kan kijken, programmeert zeker de digicorder! Jonas: afspraak in Rio!

Meer info over het programma op de website van de VRT: http://www.vrt.be/nieuws/2016/04/afspraak-rio-leven-teken-van-olympische-spelen

Een recent interview van Lochristnaar.com met Jonas verscheen vorige week en vindt u via deze link www.lochristinaar.com/nieuws/jonas-van-de-steene-afspraak-rio

(Foto’s © Bennie Vanderpiete – Afbeelding Dominique Lobbestael)