Jonas verlengt Belgische titel!

Bennie
0 reactie(s)
Jonas Van de Steene Belgisch kampioen

© Bennie Vanderpiete

Gisteren vond in Deurne het Belgisch kampioenschap G-wielrennen plaats. In de tweede race van de dag - de wedstijd voor de handbikers – ook Jonas Van de Steene aan de start.

Het BK in Deurne

Gisteren dus het Belgisch kampioenschap handbiken in Deurne. Op een vlakke omloop van 1,2 km, achter het legendarische Bosuilstadion, zou Jonas terug een gooi doen naar het Belgisch kampioenschap handbiken in de categorie H4. Het was, na de WB-wedstrijd in Oostende, zijn tweede – en wellicht laatste wedstrijd – dit seizoen op Belgische bodem.
Heel wat familie en een hele schare fans en vrienden hadden de verplaatsing naar Antwerpen gemaakt om de “Beer van Zaffelare” nog eens aan het werk te zien.

De wedstrijd

25 handbikers aan de start, verdeeld over 5 categorieën. Onmiddellijk na de start nam Jonas de koppositie en zou die niet meer afstaan. Doordat het parcours slechts 1,2 km lang was, dienden er 29 ronden afgelegd. Niemand bleek bij machte het hoge tempo van onze paralympiër te volgen. Per ronde liep Jonas zo’n 10 seconden uit op zijn dichtste belager, Frank Vanhaverbeke.

Het was met veel overwicht dat Jonas, die duidelijk nog kon teren op de goede vorm van Oostende, zich na een uur terug tot Belgisch kampioen in de categorie H4 kroonde. Stefaan Vanhaverbeke eindigde tweede op 2 ronden, Mehdi Oueslati mocht de bronzen plak omhangen.

“Dat zal me weer geld kosten” vertelde pépé Pol ons na de aankomst. Ooit, toen Jonas begon met handbiken, had hij met Jonas een weddingschap afgesloten. Telkens als Jonas als eerste over de streep kwam, moest hij bij pépé Pol komen eten en kreeg hij een steak van 1kg. Enkel bij zijn eerste overwinning heeft hij die volledig verorberd.

Reactie Jonas

“Ik heb geprobeerd om van bij het begin eenzelfde vermogen – of net iets meer – te draaien als tijdens de wedstrijd in Oostende. Dat is zeer goed gelukt en dat toont aan dat de conditie nog steeds goed is. Nu ga ik proberen deze vorm aan te houden tot de WB-wedstrijd in Emmen eind juni.
De EHC-wedstrijd in Tsjechië op 17 juni, laat ik schieten. De vele transfers zijn toch erg vermoeiend en daarom gaan we ons concentreren op de WB-wedstijden.
Je moet proberen goed te zijn op de momenten dat je goed moet zijn. En daarom moeten er soms keuzes gemaakt worden.
Daarna wordt het terug opbouwen naar het wereldkampioenschap in Pietermaritzburg (Nvdr: Zuid-Afrika, 31 augustus t/m 02 september). Deze week vertrek ik terug naar Lanzarote om er verder te trainen maar eerst ga ik dus eten bij pépé Pol (lacht). “

Iedereen is een winnaar!

Een Belgisch kampioenschap gaat natuurlijk over winnaars en titels. In onze fotoreeks zal u zien dat niet bij alle huldigingen de winnaar een tricolore shirt kreeg. Een Belgische titel – en trui – worden maar uitgereikt als er minimum vier renners in een categorie van start gingen.
Maar voor alle deelnemers tonnen respect!

Op naar een volgende! En geniet in afwachting van onze fotoreeks die in de loop van de dag verder aangevuld wordt.