Judoclub Hokkaido Lochristi heeft twee BLOSO-VTS diploma’s bij

Jean Marie
0 reactie(s)
Judoclub Hokkaido Lochristi heeft twee BLOSO-VTS diploma’s bij

Maak kennis met Svea en Erik. Judoclub Hokkaido Lochristi heeft twee BLOSO-VTS diploma’s bij. Afgelopen jaar volgden twee leden van de judoclub een BLOSO opleiding bij de Vlaamse Trainersschool.

Svea Van Isacker slaagde in de opleiding voor trainer-B. Ze  slaagde vlot in het theoretisch examen. Nadien kon ze ook de jury overtuigen van haar praktische kennis. Ook de stages waren heel goed.

Svea is al jaren actief als jeugdtrainer. Tot voor kort was ze initiator en nu mag ze zich gediplomeerd trainer noemen.

Met dit diploma heeft de club een tweede gediplomeerde trainer op de mat staan, die volledig autonoom mag werken.

Erik Van Isacker volgde de opleiding jeugdsportcoördinator en slaagde met glans. Erik is een van de eerste gediplomeerde jeugdsportcoördinatoren in Vlaanderen en dus zeker de eerste in Lochristi.

In een club die een grote jeugdwerking heeft is een jeugdsportcoördinator heel belangrijk. Hij had al het trainer-A diploma en kan nu ook de coördinatie meer op zich nemen.

Veel sportclubs hebben niet-gekwalificeerde mensen in dienst die training geven. Judoclub Hokkaido Lochristi streeft ernaar dat alle lesgevers een VTS diploma hebben. Svea en Erik geven les in de club op woensdag en vrijdag. Wie eens wil proeven van de judosport, kan vrijblijvend vier initiatielessen volgen.

De club is ook virtueel te bezoeken op www.judo-lochristi.be