Kamagurka ontmoeten in ’t echt!

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Kamagurka ontmoeten in ’t echt!

© Evarist

Kamagurka ontwikkelde zich als een veelomvattende kunstenaar. Nieuwe kunstvormen bedenken en uitwerken is zowat zijn handelsmerk.

De overzichtstentoonstelling ‘Kamargurka. In ’t echt!’,die loopt in het Caermersklooster in Gent, toont de diverse creatieve kanten van deze kunstenaar.

De nadruk ligt op zijn schilderijen, met telkens enkele voorbeelden van zijn verschillende reeksen, naast algemeen werk zoals tekeningen, enkele sculpturen en videomateriaal.

Zo noemt zijn meest recente serie schilderijen ‘MouchesVolantes’, een naam die er kwam nadat hij iets voorhad aan zijn hoornvlies waardoor er de hele tijd van die rare vlekjes en pantoffeldiertjes voor zijn pupil kwamen zweven.

Het spiegelei, één van zijn geliefkoosde onderwerpen, is eveneens zo’n thema dat in de meest uiteenlopende vormen terugkomt in de ‘Spiegeleipaintings’ en een aantal sculpturen, zoals de ‘Cholestrololifant’ en het ‘Paardenoogpaard’.

Kamagurka ontmoeten in ’t echt!

De ‘Spiegelei-kruisweg’ is hiervan een absurd verlengstuk, waarbij Jezus’ kruis elke statie groter wordt.

In de serie ‘Lazy Landscapes’ laat hij de natuur binnenkijken in de leef- en woonwereld van de mens. Werken die de toeschouwers ofwel afschuwelijk of geweldig vinden, aldus Kamagurka.

Met zijn neokubistisch werk probeert hij deze schilderstijl dan weer eigentijds in te kleuren, waarbijpop-art en kubisme vermengd worden. Zijn jeugdhelden krijgen nieuw leven ingeblazen.

Kamagurka ontmoeten in ’t echt!

Tenslotte zijn er nog de ‘Accidentalisme-portretten’. Een term die verwijst naar ‘per ongeluk’. Zelfverzonnen portretten waarbij de kunstenaar achteraf op zoek gaat naar wie het wel kon zijn die hij portretteerde.

En voor wie deze expo onvolledig mocht klinken, ook Cowboy Henk komt even om het hoekje loeren!

De tentoonstelling 'Kamagurka. In 't Echt!' loopt tot en met 13 september 2015

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster - Vrouwebroersstraat 6 – 9000 Gent

tel. +32 (0)9 269 29 10 - www.caermersklooster.be

Open van 10 tot 17 uur (toegang tot 16.30 uur) Gesloten op maandag Gratis toegang

Kamagurka ontmoeten in ’t echt!