Kampioenen, sportverdienste 2017 en ereburger gevierd

Jean Marie
0 reactie(s)
kampioenviering 2017 Lochristi

© BennieVanderpiete

Gisteren werden in de sporthal van Zaffelare de kampioenen gehuldigd. Judoka Erik Van Isacker kreeg de trofee voor sportverdienste 2017 en handbiker Jonas Van de Steene werd ereburger.

Jonas Van de Steene is de derde ereburger van Lochristi en meteen ook de tweede sporter na Evi Van Acker. Hij behaalde op de Paralympische spelen 2016 brons op de ploegaflossing en behaalde mooie 5de plaatsen in de tijd- en wegrit. Tijdens de wereldkampioenschappen 2017 in Pietermaritzburg werd hij mooi 4de in de wegrit en 6de in de tijdrit. Hij is nu even thuis om na de feesten de trainingen te hervatten.

Erik Van Isacker begon met judo toen hij 16 was en is nu al 20 jaar trainer en bezieler van judoclub Hokkaido. Judo als recreatieve sport of competities? Het kan allemaal. Zelf was hij verwonderd over deze toekenning en bijna verlegen omdat hij vond dat de sporters van zijn club de inspanningen deden samen met de ouders, die hun kinderen alle steun geven en de vele verplaatsingen organiseren.

Er waren 4 ploegkampioenen, allemaal in de zaal met badminton van ‘the flying shuttles’, het dubbelspel tafeltennis, de Red Hot Gille Peppers en Bal of Been.

Er werden ook 15 regionale en provinciale kampioenen gehuldigd. Van klein tot groot van atletiek tot zwemmen maar ook paardensport.

De 4 Vlaamse kampioenen en hun begeleiders waren ook aanwezig. Justine Praet, Elias Smeulders, Marie Viaene en Stijn Heuninck waren in diverse sporttakken Vlaanderens beste.

Lochristi telt niet minder dan 9 Belgische kampioenen. Lennert De Wulf is de beste scholier 800 meter en Alexander Barbio op de 4x60 meter.

Boris Goethals is pas 12 en werd samen met Marie Uyttendaele kampioen in de dragoon klasse (tot 16 jaar) en behaalden in 7 van de 9 manches de overwinning.

Senne Bogaert (racketlon, Adriaan De Wachter (short track), Tos Schoonjans, Lise Doorakkers, Karo Viane  (alle 3 turnen) en Maarten Heuninck (zwemmen) zijn de anderen.

Dit jaar waren er 2 laureaten bijzondere sportprestaties

Shanyl De Schositter is provinciaal, Europees en wereldkampioenen cyclocross categorie F en vanaf 1 januari 2018 maakt ze de overstap naar een dames Pro continentaal team, Cycling.be Alpha motorhomes.

Dries Van den Broecke is de beste in de super G (skiën) en nam deel aan het WK in Sankt Moritz waar hij meervoudig wereldkampioen Marcel Hirscher versloeg. Hij maakt nog altijd kans om del te nemen aan de Winterspelen die van 9 toto 25 februari 2018 worden gehouden in Pyeaong Chang. De vader van Dries kwam de trofee ophalen.