Kampioenenviering

Jean Marie
0 reactie(s)
Kampioenenviering Lochristi 2015

© JMDB

Gisteren schoven tientallen topsporters uit onze gemeente aan voor de huldiging van heel veel kampioenen in de meest diverse sporttakken.

Europees, Belgische, Vlaamse en Waalse kampioenen

Martin Meiresonne werd Europees kampioen bij de veteranen in het boogschieten.

Zij werden Belgisch kampioen: Dries Van den Broecke (overall slalom indoor) – Florian Vermeersch (cyclocross tweedejaarsnieuwelingen) – Stijn Claerebout (open water lange afstand) – Senne Blommaert (racketlon - 21) – Yelena Boone (4x60 m) en Sofie van huyck (staande wip)

Elias Smeulders werd Vlaams kampioen U15 – 66 kg in het judo en Lennert Dewulf in het veldlopen voor cadetten.

Alicia Franck werd Waals kampioen in het mountainbiken. Zij werd 3de in de eindstand G skin Wallonia Cup en is geselecteerd voor ‘mountainbiker van het jaar 2015’ Cat. Dames.
Je kunt nog altijd stemmen: http://mtblily.be/kies-de-mountainbiker-van-het-jaar-2015
Veel provinciale kampioenen ook natuurlijk ook in diverse ploegsporten.

Laureaat bijzondere sportprestatie

Ginel De Roover werd ‘Laureaat bijzondere sportprestaties’. Zijn eerste kennismaking met Jiu Jitsu dateert van 1988 en ondertussen is hij zwarte gordel 3de dan (sensei) geworden in juni 2015.

Trofee sportverdienste

De trofee voor sportverdienste ging naar Peter Van der Heyden, actief in tennis en badminton. Hij werd gehuldigd met deze korte toespraak van de sportcoördinator, Peter Geers:
“ Reeds meer dan dertig jaar geeft hij zijn ruime kennis van techniek en tactiek door aan tal van jongeren en volwassenen. Het moeten er honderden geweest zijn die hij de passie en de kunde doorgaf van zijn sport. Hij had daarbij een eigen bijzondere lesstijl ontwikkeld, waar je even diende aan te wennen. Steeds was en is hij op zoek naar de laatste sportieve kennis over materialen, techniek en tactiek die hij wenst door te geven.
Daarenboven was hij ook steeds kritisch, recht voor de raap als het over gemeentelijk sportbeleid betrof. Na een start vele jaren geleden in de sportzaal van de gemeenteschool te Lochristi, onder de vleugels van Francine, geeft hij nu zijn kennis en enthousiasme door via de Nieuwe Snaar, waarvan hij trouwens van tevens hoofdsponsor is.”

Volgend jaar Olympische Spelen!