Kampioenenviering 2014

Veel volk zondag in de sporthal van Zaffelare om de kampioenen te huldigen. Het ging om Provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenen, Goud, zilver en brons op de Special Olympics en Brons op het WK. Bijzondere sportprestaties ook met Stijn Claerbout en Benjamin Bundervoet.

Ploegkampioenen

Eerst werden de ploegkampioenen in de bloemetjes gezet en hier was Francine Troch de ‘oudste’ kampioen. Net 72 en Vlaams kampioen in de petanque.

Verder hier kampioen in het voetbal, paard- en het ponyrijden en boogschieten. Bert Redant werd met zijn raceteam Belgisch kampioen in Zolder.

Individueel

Bij de individuele kampioenen werden in de atletiek Steffi Dhont (polsstok) – Lennert Dewulf (veldkopen) en wellicht de jongste kampioene, Yelena Boone (sprint en hoogspringen) in de bloementjes gezet.

Badmintonclub De Nieuwe Snaar mocht liefst 7 kampioenen huldigen. Ze oefenen in Uyttenhove en vorig jaar nog investeerden in een nieuwe belijning.

Eric Van Rysseghem is Koning 2014 (staande wip) en Dominique Schatteman werd provinciaal kampioen (Cat. zonder vizier)

Handbiker Jonas Van De Steene bouwt al aan 2015 in Tenerife en moest verstek geven.

Verder hebben we kampioenen in Judo met Izaak Bogaert en Elias Smeulders, Laura Blommaert, Laura De Schepper, Lotte Dujardin en Femke Vanderper, die aangesloten zijn bij de PC Christiruiters, werden provinciaal kampioen in het paard- en ponyrijden.

Ook in de shottrack hebben we voor de eerste maal, een Belgisch kampioen aflossing en een Belgisch recordhouder met Kyle Aerens.

Dries Van den Broecke is niet alleen Belgisch Beste maar haalde ook zijn eerste FIS-zege binnen.

Senne Blommaert is absolute topper in de racketlon -16.Zij is Belgisch kampioen en is aangesloten bij TTC Lobos.

Turnclub Athena  en Turnkring Oostakker mochten ook twee meisjes in de bloemetjes zetten. Lotte Van Hilst en Ellis De Baets zijn talenten in acrogym en de dubbele minitrampoline.

Ultraloper Chris Dhooge werd bij de Masters 40 Belgies beste.

In het wielrennen hebben we Florian Vermeersch en Gijs VanHoecke. Hier springt Maarten Stevens in het oog. Hij werd niet alleen BK maar is ook geselecteerd om deel te nemen aan het EK baanwielrennen in Portugal en het WK in Seoel.

De zwemkampioen kwamen ook aan de beurt.

Bijzondere sportprestaties

Vier laureaten ‘bijzondere sportprestaties’ waren er ook. Silke Moens won Goud – Zilver en Brons op de Special Olympics in Antwerpen.

Stijn Claerbout heeft alle wedstrijden in open water gewonnen en pas 14 werd hij derde in de langeafstandswedstrijd Damme-Brugge.

Velen herinneren zich ongetwijfeld de deelname van Buffalomascotte, Benamin Bundervoet aan de marathon des Sables in Marokko. 7 dagen lang en 6 etappes die variëren van 20 tot 40 km met een superetappe van 84 km!!

Evi Van Acker won Brons op het WK laser Radial in Santander en zo zijn we zeker van een plaats op de OS 2016 in Rio.