Kenny Dehaes uit Lochristi van start in de Giro

Jean Marie
1 reactie(s)

Zaterdag startte de Giro 2013 en de volgende 3 weken wordt in de laars van Europa op het hoogste niveau strijd geleverd. Kenny Dehaes uit Lochristi is één van de speerpunten van de Lotto-Belisolploeg.

De man uit Lochristi zal door Lotto Belisol worden uitgespeeld in de sprint. Voor Kenny is het zijn eerste grote Ronde en dat bracht toch wel een gezonde dosis nervositeit met zich mee. In de massaspurten zal hij moeten opnemen tegen gevestigde waarden als Mark Cavendish, Matt Goss en Daniele Bennati.

Kenny Dehaes: “Deze Giro wordt mijn allereerste Grote Ronde en dat is toch speciaal. Het is iets totaal nieuw voor mij. Hiervoor heb ik enkel kleinere rittenwedstrijden gereden, dus drie weken Ronde van Italië lijkt dan wel groot. Dit brengt zeker wat nervositeit met zich mee, het is immers een stap in het onbekende.

Italië is op zichzelf al onbekend terrein voor mij, want ik heb hier nog maar één keer gereden. Ik zal zien hoe ik reageer na meer dan één week koersen, hoe mijn lichaam daar mee omgaat. Maar ik zie dit avontuur voor de volle 100% zitten. En ik heb hier enkele mannen met ervaring bij mij, die me met raad en daad zullen bijstaan.

Ik wil meesprinten in de vlakke ritten en hoop daarin uiteraard zo hoog mogelijk te eindigen. Het is afwachten hoe alles verloopt, een massasprint in een Grote Ronde is altijd anders.

Ik zal zien hoe ik mij daarin kan handhaven en of de opeenvolging van koersen invloed zal hebben, of ik aan snelheid zal inboeten of niet. In Mallorca heb ik dit jaar al verschillende topspurters geklopt. Ik heb dus geen schrik om de sprint aan te gaan.

Mijn doel is om top vijf te rijden, dat is realistisch, en alles wat hoger is, is een mooie extra. Als ik kan meespelen in de massasprinten en kan uitrijden is mijn Giro geslaagd.”

Cavendish won de eerste massasprint en was meteen ook de eerste roze truidrager. Dehaes kon niet meespurten door een valpartij kort voor de aankomst. Hij werd 178ste. Gisteren won Sky de ploegentijdrit en zo start Salvatore Puccio vandaag in het roze.