Kermis in Hijfte

Jean Marie
0 reactie(s)
Kermis in Hijfte 2022 zaal Hermeline

Tekst - Foto © JMDB

Nog tot 10 september zijn er verschillende kermisactiviteiten in Hijfte. Deze voormiddag gingen we de tentoonstelling van Antoon Standaert bezoeken in zaal Hermeline. De rommelmarkt trok bij zo’n mooi werk ook enorm veel volk op zoek naar schatten op straat.

Hijfte is niet meer wat het ooit was. Je vindt er nog 2 restaurants, 2 cafés - er waren er ooit 20 - maar voorlopig geen winkel meer. Ook de winkel van de slager (overleden) en de kapsalons zijn al een tijdje uit het straatbeeld verdwenen.

“Hijfte vroeger en nu” besteedt aandacht aan de dorpscafés, die er al dan niet meer zijn en aan andere anekdotes uit het volksleven van dit gehucht. Met deze 25ste editie blijft Antoon de drijvende kracht om de nostalgie van onder de kerktoren enkele dagen terug levendig te maken.

Mensen komen kijken en zoeken naar herinneringen of stellen zich allerlei vragen over wat was en meestal niet meer is. De tentoonstelling is vandaag en morgen nog te bezoeken van 10 tot 19 uur in zaal Hermeline.

In 1952 was Antoon er niet bij. Hij woonde immers nog niet in Lochristi. In café Center leerde hij vrouw Janine kennen, die daar opgroeide. Nu wonen ze al 44 jaar samen in HIjfte.

Biljarten, darts, eetfestijnen, veekeuringen, kaartingen, een fietstocht, wielerwedstrijd, rommelmarkt, …. een week lang is er animo in Hijfte.

Meer info? Feest en Sport Hijfte vzw via deze link

https://www.lochristi-Hijfte.be/?fbclid=IwAR1j5gZNt8cidAUEB_LhcUInbR_jHZ1NByMQ0ipi1UF1HeP0YNu42xZosZM