Kerstsfeer op markten en happenings

Jean Marie
0 reactie(s)
Kerstmarkt Lochristi

Tekst JMDB - Foto Bennie Vanderpiete

Van scholen tot private initiatieven en van Zaffelare tot Zeveneken. Veel voor goede doelen. Alvast een greep uit het aanbod. Voor details verwijzen we graag naar de agenda.

Sint-Elooischool Zeveneken

Op vrijdag 13 december 2019 vindt hun 2de  kerstmarkt plaats van 15.30 tot 20 uur.

Naast het verkopen van zelfgemaakte spullen door de leerlingen zorgen ze ook voor heel wat animatie tijdens de kerstmarkt. Enkele leerlingen van de lagere school vormen een heus ‘kerstkinderkoor’ o.l.v. meester Geert.

De eetzaal wordt omgetoverd tot een heuse rolschaatspiste in kerstsfeer. En voor de kleinsten voorzien ze een leuke kerstfilm. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te smullen van heel wat lekkers met een drankje.

Kersthappening Zaffelare

Op 26 december 2019 vanaf 17 uur gaat op de Speurdonkhoeve in Zaffelare (Busstraat) de kersthappening ten voordele van de Mozaïek in Oostakker door met vanaf 17.30 ook muziek en optredens. Veel sfeer en lekkers voor het goede doel.

In de eindejaar periode  is ook radio VROB er te gast maar dat is voor heel binnenkort.

WZC Sint Piter Bosdreef

Vanaf 13 uur kan je langsgaan voor een pannenkoek en glühwein. Zelfgemaakte kerstpsulletjes vind je in de kraampjes.

Kerstmarkt centrum met vzw ‘t Amusement

De kerstmarkt gaat door op 15 december vanaf 14 uur op de parking aan de kerk in het dorp en ook in het park rond de kerk.  Nu al zo’n 50 deelnemers ingeschreven, waaronder verschillende vrijwilligers voor de warmste week.

In jeugdclub Lodejo (in de oude parochiale kring) is er een toneelopvoering voor kinderen van 6 tot 12. De opvoering is gebaseerd op een boek van Marc De Bel en gaat over afval. De inkom bedraagt 2 euro en er is een drankje inbegrepen. Er zijn 2 voorstellingen, respectievelijk om 14 en om 16 uur.

Ook een levende kerststal verzorgd door de oud-KSA Zeveneken. Muzikale omlijsting door radio VROB. De Kerstman is er ook net als de ballonnenclown. In de kerk is er een optreden van de Muziekschool van Lochristi om 18 uur.

Winterwonderland

Bij het kasteel Rozelaar (Stationsstraat) is het Winterwonderland vanaf 14 uur. De broers Leys houden daar hun kerstevent en niet langer aan het restaurant in Dorp West. Gezellige kraampjes met gastronomische toetjes.

Hijfte

Van 20 tot 22 december houden de Hijftese Kerstvrienden het daar warm met een houthakkersfuif en de dag nadien LoLa4Life ten voordele van Koester. Op 22 december is er dan de Kersthappening.