Kerststallentocht in Beervelde

Bennie
0 reactie(s)
Kerststallentocht Beervelde © Bavoparochie

Bennie Vanderpiete

Even een frisse neus halen tijdens de Kerstperiode? Dan vormt de Kerststallentocht van de Bavoparochie een ideale gelegenheid.  

Vrijdag begint de Kerstvakantie en dat was steeds het begin van een periode van gezelligheid, blijdschap en (feest-)vreugde. Maar de besmettingscijfers zijn (nog steeds) niet erg gunstig en een versoepeling van de coronamaatregelen moet eerstdaags niet verwacht worden.

En dus is er nood aan activiteiten die veilig en coronaproof zijn. Dat dacht ook het bestuur van de Bavoparochie en zij zorgen voor een heuse Beerveldse Kerststallentocht.  

Kerststallentocht Beervelde © Bennie Vanderpiete

Vanaf zaterdag a.s. tot en met zondag 3 januari 2021 kan u een 10-tal kerststallen bewonderen die opgesteld werden door Beerveldse verenigingen. De routebeschrijving zal beschikbaar zijn in de sfeervol gedecoreerde kerk parochiekerk St.-Daniel, waar de tocht ook begint. 

Kerststallentocht Beervelde © Bennie Vanderpiete

Na de eerste kerststal – uiteraard aan de kerk van Beervelde – gaat u op pad voor een tocht van 8 km die u zowel per fiets als te voet kan afleggen. Onderweg komt u voorbij de creaties van Ferm (Toleindestraat 39), KWB (Toleindestraat 140 en ook Heistraat 29), SAMANA (Molenberglaan 14/16), de Landelijke Gilde (Rivierstraat 55), de Gezinsbond (Margretstraat 39 en ook Brandstraat 36) en OKRA (Parochiedreef 2). Nadat u de raamdecoratie bewonderd hebt aan basisschool De Sprankel (Kloosterstraat 33), komt u via de Kerststal van KLJ en Chiro (Kloosterstraat 27) terug bij de kerk van Beervelde en het centrum “Sfeervelde” waar de kantklosgroep voor raamdecoratie zorgde.

Kerststallentocht Beervelde © Bennie Vanderpiete

Onderweg uiteraard geen standjes met Glühwein, jenever of ander lekkers. Dat is niet mogelijk in deze tijden. Langs deze weg ook een oproep om  het parcours te fietsen of te wandelen  in je eigen “(gezins-)bubbel” en de coronaregels te respecteren.  

Fijn initiatief van de Bavoparochie. Deze Kerst blijft de sterre stille staan boven Beervelde!

(Foto's en afbeeldingen © Bennie Vanderpiete, Bavoparochie)