Korte keten met Rawijs

Jean Marie
0 reactie(s)
Korte keten met Rawijs

Linda en Alex openen hun Rawijsdeuren en ze verwelkomen dan ook vier andere standhouders. Biertje met Balts, taartje van Tante Clarisse, Pachagreens of De Gentse Zuivelhoeve? Ze zijn er op zondag 3 juni van 11 tot 17 uur.

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Op zondag 3 juni opent zelfoogstboerderij Rawijs het veld en de serre.Heb je altijd al eens willen zien en weten hoe dit werkt? 

Alex en Linda leiden je rond en leggen je uit hoe zij met veel liefde en kennis de lekkerste biologische groenten telen. De Rawijs-community telt na 5 jaar veel gezinnen die zelf hun groenten komen oogsten. Rawijsleden zullen je met veel plezier hun ervaringen vertellen.

Je kan er ook kennis maken met Balts bieren die nu de Saison Rhula op de markt brengen. Tante Clarisse is met ambachtelijk bereide taarten en hun verhaal. Pachagreens is kweker van natuurlijke microgroenten en de Gentse zuivelhoeve brengt alles vers van ’t erf.

Meer informatie? www.rawijs.be - https://balts.be - http://www.tanteclarisse.com  -   https://www.facebook.com/search/top/?q=de%20gentse%20zuivelhoevehttps://weekvandekorteketen.be -  Via mail? info@rawijs.be