Kringwinkel en OWW moeten verhuizen

Het huurcontract loopt eind april 2019 ten einde en werd door de eigenaar niet verlengd. De winkel is nu 8 jaar open (Dorp Oost 152a) en recent verhuisde ook Oxfam Wereld Winkel (OWW) naar die plek nadat jeugdhuis Lodejo sloot.

Kringwinkel De Cirkel werd in 1997 opgericht door het OCMW Lokeren. Het had 3 doelstellingen; sociale tewerkstelling – hulpverlening voor wie financieel niet sterk staat en milieuzorg of de afvalberg verminderen.

Kringwinkel Lochristi Dorp Oost 152a

Momenteel zijn er 50 medewerkers en in 5 gemeenten zijn er inzamelactiviteiten. De Cirkel heeft 3 winkels, respectievelijk Lochristi – Lokeren en Zelzate. Hier werd de winkel zo’n 8 jaar geleden geopend op Dorp Oost en volgend jaar loopt de 9-jarige overeenkomst ten einde.

Het gebouw is intussen verkocht en zal door de nieuwe eigenaar gesloopt worden. Er worden appartementen opgetrokken. Er werd een voorstel gedaan om een nieuwe winkel te bouwen en zo het contract te verlengen maar de lange onderbreking was niet te verantwoorden.

achterkant Kringwinkel Lochristi

Men is op zoek naar een grote ruimte waar de ‘nieuwe’ kringwinkel zich kan vestigen. Men is bereid te huren en te kopen. Het mag ook veel groter zijn dan nu want het barst daar uit zijn voegen.

Oxfam Wereld Winkel Lochristi

Ook OWW of Oxfam Wereld Winkel moet in samenwerking met de gemeente op zoek naar een nieuwe locatie. Het Jeugdhuis wordt heel binnenkort grotendeels afgebroken en zal – bij optimale omstandigheden – medio 2019 klaar zijn.

https://www.dekringwinkel.be/decirkellokeren

Scroll naar boven