Kruispunt aan Lozen Boer volledig conflictvrij na installatie afslagstrook richting Lokeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op dinsdag 30 mei met werken aan het kruispunt van de Slagmanstraat (N449) met de Lozen Boer (N70) in Lochristi. Om de verkeersdoorstroming vlotter te laten verlopen, komt er op de Slagmanstraat (N449) een afslagstrook richting Lokeren en ook de verkeerslichtenregeling wordt aangepast. De werken zullen twee weken duren en voor enige verkeershinder zorgen.

De werken situeren zich op de aansluiting van de Slagmanstraat (N449) met Lozen Boer (N70). Op de Slagmanstraat, de tak van het kruispunt naar Wachtebeke, wordt het middeneiland vervangen door een afslagstrook naar links. Op die manier wil men voor een vlottere doorstroming zorgen van het afslaand verkeer. Er komt ook een aangepaste lichtenregeling met vierkant groen dat zorgt voor een conflictvrije verkeerslichtenregeling voor voetgangers en fietsers. Het stuk van de Slagmanstraat, waar de werken worden uitgevoerd krijgt een nieuwe laag asfalt.

Omleiding

De werken starten op dinsdag 30 mei en duren zo’n 2 weken, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in 3 fasen. Tijdens fase 1 (30 mei – 9 juni) kan verkeer vanuit Wachtebeke steeds Lozen Boer (N70) oprijden. Richting Wachtebeke zijn er omleidingen. Fietsers rijden via de Oude Slagmanstraat. Verkeer vanuit Gent volgt de omleiding via de Hoekskensstraat, Kapiteinsstraat en Rechtstraat. Verkeer vanuit Lokeren rijdt via de Hoekstraat, Persijzerstraat, Leemstraat en Bosdam.

Twee dagen afgesloten

Tijdens het weekend van 10 en 11 juni is de volledige aansluiting afgesloten voor asfalteringswerken (fase 2). Fietsers rijden dan in beide richtingen via de Oude Slagmanstraat. Richting Wachtebeke blijven dezelfde omleidingen gelden. Ook verkeer vanuit Wachtebeke volgt omleidingen: via de Rechtstraat richting Gent, en via Bosdam richting Lokeren en Beervelde. Voor verkeer tussen Lokeren en Gent is er geen impact. Vanaf 12 juni wordt de nieuwe verkeerslichtenregeling in dienst gesteld (fase 3). Het verkeer ondervindt hierdoor geen hinder.

Scroll naar boven