Kunst achter Glas – Lus 2

Sinds zaterdag 18 september is er de 2de editie van Kunst achter Glas. Zoals beloofd in ons eerste artikel over deze expositie, lieten we eerst alle kijklustigen de kans om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Twee weken terug stelden we u lus 1 voor, vandaag krijgt u onze fotoreeks van lus 2.

Kunst achter glas 2021

Bij deze 2de uitgave van Kunst achter Glas tonen 60 deelnemende kunstenaars, verspreid over 56 locaties, graag het beste van zichzelf. Het volledige parcours kan je gratis downloaden via www.lochristi.be/product/814/kunstexpo-achter-glas of je kan de brochure afhalen in het gemeentehuis (Dorp-West 52), Uyttenhove (Zavel 5), bibliotheek Lochristi (Kon. Boudewijnlaan 6), LDC 't Fazantenhof (Bosdreef 5C) of in de sporthal 't Veerleveld (Kan P.J. Triestlaan 1).
De expo is dagelijks te bezoeken van 18 september t.e.m. zondag 14 november, telkens van 9 tot 17 uur. En dit volledig gratis.

Kunst achter Glas - Lochristinaar © Annick Gentier

Lus 2: van Hortensialaan tot Dorp-West

Kunst achter glas bestaat dit jaar uit 3 lussen van respectievelijk 5, 8 en 6 km.
Lagen bij lus 1 alle kunstwerken ten noorden van de N70, dan blijft u bij lus 2 zuidelijk van de Antwerpsesteenweg. Het tweede deel van Kunst achter Glas start aan de woning in de Hortensialaan 47 waar 2 werken in acrylverf van Mireille Van Poucke staan. Zij liet zich inspireren door foto’s van “Poppies”.

In de Voordestraat een 8-tal tekeningen van Tasjart of Natasja Legiest. Het werk van deze kunstenares in een hokje plaatsen is niet mogelijk, Natasja verkiest om levenslang te ontdekken. Tekenen en schilderen was ook altijd de passie van Linda Tollenaere. Ze schildert vooral thuis maar ook – samen met gelijkgestemde zielen – in de Lootse kunstenaarsgroep Hermeline. Bloemen zijn haar geliefkoosde thema en achter de ramen van de Voordestraat 29 ontdekt u 3 van haar schilderijen in olieverf.

Kunst achter Glas - Lochristinaar © Bennie Vanderpiete

Vanuit de Voordestraat maakte het parcours een lus langs de Sparrenlaan, de N70 en de Doornikstraat. In de Sparrenlaan hangt een triptiek van Helga Van Durme. Daarover binnenkort meer, exclusief bij Lochristinaar.com.

Op de parking van C-Food, de gekende viswinkel op de Antwerpsesteenweg, ziet u dan weer “Het succes van de Vikingen”. Passend bij deze locatie een grote zwart-wit foto van stokvis (gedroogde kabeljauw) van Dannie Driedijk. Ook fotografie in de Doornikstraat met “Oud schooltje”. Bennie Vanderpiete fotografeerde een oud zolderkamertje in het voormalig kloosterschooltje van Zaffelare.

Kunst achter Glas - Lochristinaar ©  Annick Gentier

Het werk van creatieve duizendpoot Marie-Paul Mullie ontdekt u dan weer aan de Acacialaan 47. Door het scannen van de QR-code aan haar woning kan u enkele fragmenten beluisteren van haar roman “Love online in Covid time”.

Steve Van Hoyweghen nam in 2016 deel aan “Kunst omdat het Moet” en won toen de aanmoedigingsprijs. Tegen de gevel van de Kastanjedreef 32 ziet u 2 werken van deze fotograaf: “Anatidaephobia Sciophobia” (angst voor eenden, ganzen en schaduwen) en “Licht Totem 3”.

In het begin van dezelfde dreef neemt ook Caroline Willemot in haar eigen woning deel met 2 creaties; “Het laatste nieuws” – een knipoog naar de menselijke nieuwsgierigheid – en “Diversiteit”.

Kunst achter Glas - Lochristinaar ©  Annick Gentier

Afrika is de rode draad in de deelname van Martin Van Hamme. “Baobab Tree in Africa” is geïnspireerd op een foto uit een krant. Dit aquarelschilderij kan u, samen met de pasteltekening “Turende chimpansee” bewonderen in de Eikendreef. In de Kasteeldreef rekent kunstenaar Thierry De Coninck dan weer op de hulp van de nieuwsgierige voorbijgangers. Die worden uitgenodigd om de QR-code te scannen en anoniem hun gevoelens en gedachten in te vullen. Daarmee gaat Thierry dan aan de slag en zal per leeftijdscategorie een uniek kunstwerk creëren. Het resultaat ziet u dan in 2022, tijdens de 3de editie van Kunst achter Glas.

Kunst achter Glas - Lochristinaar ©  Annick Gentier

Lus 2 eindigt dan ter hoogte van Dorp West 97, bij de woning van wijlen André De Wilde, brandweerman en verzamelaar van oude radio's. Kunstenaar Hans Van Hilst is zelf muzikant en neemt deel met “Low Voltage-High Energy” en “Drums”, 2 werken van muziekinstrumenten met een uitvergroot realisme.

Fotoreeks

Annick Gentier, fotografe bij Lochristinaar.com, ging op pad om de kunstwerken van Lus 2 te ontdekken. En dat levert altijd een mooie fotoreeks op.
Klik op onderstaande foto om de reeks te openen. Veel kijkplezier.
 

(Foto's © Annick Gentier) 

Scroll naar boven