“Kunst Achter Glas” verlengd tot 3 januari 2021!

Bennie
0 reactie(s)
Kunst achter Glas - Verlenging - © Lochristinaar

Titelfoto Cultuurdienst Lochristi © Tekst en bewerking foto Bennie Vanderpiete

De expositie Kunst achter glas is een groot succes. En daarom besloot de cultuurdienst om de “coronaproof tentoonstelling” te verlengen. U kan de werken van de 61 deelnemende kunstenaars nog t/m 3 januari 2021 gaan bekijken.

De expositie “Kunst achter Glas” ging 32 dagen geleden, op 17 oktober, van start. En er is enkel goed nieuws. Meer dan 500 enthousiastelingen gingen al op pad, een aantal werken vonden al een koper en het regent positieve reacties. Heel wat mensen die tijdens hun tocht zelf foto’s nemen, die op de sociale media plaatsen en zo anderen terug aanzetten om ook eens de wandelschoenen aan te trekken of het parcours te fietsen.

Een fijn initiatief dus van de cultuurdienst en bovendien erg welkom in deze tijden. “Kunst is het smeersel van de ziel” zei iemand eerder deze week in een interview op de tv. De cultuurdienst besloot nu in overleg met de exposanten om de tentoonstelling te verlengen t/m 3 januari 2021. Enerzijds omwille van het succes en ook om de kunstenaars niet bloot te stellen aan onnodige risico’s (bv. bij het weghalen van de kunstwerken).

Alle informatie - met o.m. een brochure waarin de kunstenaars voorgesteld worden - is terug te vinden op de website van de gemeente via volgende link: https://www.lochristi.be/product/814/kunstexpo-achter-glas . Daar kan je het parcours ook als .gpx-bestand downloaden, handig voor fietsers en wandelaars.

De voorbije weken kon u hier al genieten van 2 fotoreportages over de tentoongestelde kunstwerken en we stelden u de kunstenaars Dannie Driedijk, Griet Vangampelaere en Annick Claeys voor.
Volgende week mag u zich verheugen op een interview met Gerd De Clercq en ook Karin De Wilde plaatsen we hier binnenkort in de spotlights.

Fotoreportage lus 1: https://www.lochristinaar.com/nieuws/fotoreeks-kunst-achter-glas-deel-1 
Fotoreportage Lus 2: https://www.lochristinaar.com/nieuws/fotoreeks-kunst-achter-glas-deel-2 
Dannie Driedijk: https://www.lochristinaar.com/nieuws/expo-kunst-achter-glas-van-start
Griet Vangampelaere: https://www.lochristinaar.com/nieuws/kunstenaars-achter-glas-griet-vanga...
Annick Claeys: https://www.lochristinaar.com/nieuws/kunstenaars-achter-glas-annick-claeys

(Foto's: Cultuurdienst, Annick Gentier, Bennie Vanderpiete)