Kunstacademie Ter Beuken verhuisde

Jean Marie
0 reactie(s)
Kunstacademie Ter Beuken Lochristi verhuisde

Tekst - Foto JMDB

Zaterdag werd de vernieuwde conciërgewoning van de gemeentelijke basisschool feestelijk geopend. De kunstacademie, die voordien ook al in de school haar lessen liet doorgaan, doet dat sinds 8 januari 2020 in de gerenoveerde woning.

De onderwijzerswoning van de gemeenteschool centrum werd circa 1885 gebouwd en stond nu al zo’n 9 maanden leeg.

Kunstacademie Ter Beuken Lochristi verhuisde

De gemeente heeft voor de renovatie een budget van 120.000 euro voorzien al lag de oorspronkelijk geschatte verbouwingskost heel wat lager. Verborgen gebreken en asbest joegen het prijskaartje de hoogte in. Eerder moest de gemeente ook al financieel bijspringen toen de erkenning van de academie hier in 2017 verviel.

De speelplaats naast het gebouw is niet alleen de plek waar het eerste leerjaar haar pauzes houdt maar op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag ook de fietsstalling van de academie.

Na de speeches van de cultuurschepen en directeur Herlind Gerits werd het lintje doorgeknipt en kon rondgegaan worden tijdens de muzieklessen.

Kunstacademie Ter Beuken Lochristi verhuisde

Ondertussen volgen zo’n 110 kinderen lessen bij de 8 leerkrachten die hun cursisten meenemen in de wereld van muziek en/of drama. Eén toezichtster ondersteunt de leerkrachten en leerlingen waar nodig.

Nu kan je in de vestiging in de Schoolstraat les volgen op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Je kan er terecht voor muziekinitiatie, -atelier en -lab, woordinitiatie, -atelier en -lab, slagwerk, saxofoon, dwarsfluit, piano, accordeon en gitaar.

De muziekschool blijft gevestigd in de prefab aan de kant van de toegangsweg naar de brandweer.

https://lokeren.be/subsites/kunstacademie https://www.muziekschoollochristi.be/index 

Kunstacademie Ter Beuken Lochristi verhuisde