Larmuseau verwent sinds vrijdag Lochristi

Bennie
0 reactie(s)
Larmuseau Lochristi open

© Bennie vanderpiete

Vrijdag opende Larmuseau in Lochristi een nieuwe zaak met sneeuwballen, traditionele lekkernijen en schepijs. Lochristinaar ging langs bij de opening.

“En waarmee mag ik u verwennen”?  Het was de vraag waarmee alle klanten op vrijdag aangesproken werden door Monica Van Hoecke in Larmuseau. Want Monica is de winkelverantwoordelijke van de nieuwe zaak met de opvallende blauwe gevel, gelegen in het dorpscentrum tussen hotel-restaurant Begonia en Leonidas.

Larmuseau

Tanguy Serraes studeerde bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool toen zijn vader hem in 2013 opmerkzaam maakte op de Larmuseau-fabriek die te koop stond.
Confiserie Larmuseau was gekend voor zijn sneeuwballen, de pralines voor het gewone volk. En samen met de fabriek nam Tanguy ook het geheime recept over voor de lekkernijen. Een praline op basis van opgeklopte margarine, met een dun laagje fondant chocolade en bedekt met poedersuiker.  En ook nu nog steeds ambachtelijk bereid volgens het eeuwenoude recept.
Vorig jaar stapte Joeri Pergoot, handelsingenieur en al heel wat ervaring in de voedingssector, ook in de zaak en werd mede-eigenaar. Ondertussen werd Talamini, een gekende Italiaanse ijszaak in de Maaltebruggestraat in Gent, overgenomen.
Larmuseau groeide zo tot een succesvolle onderneming met een 11-tal medewerkers in de hoofdzetel waar de productie gebeurt. Ze verkochten tot nu via de lokale handelszaken.

Fysieke winkels

Het was tijd voor eigen fysieke winkels. En naast een eerste zaak in Gent, was er vrijdag de officiële opening van een tweede vestiging in Lochristi. Niet toevallig in Lochristi, want Joeri woonde jarenlang in onze gemeente. Hij wist dus welk potentieel aan klanten hier aanwezig was. Monica Van Hoecke uit Zaffelare droomde al lang van een eigen zaak en is winkelverantwoordelijke. Haar echtgenoot, Bennie Smet, werkt bij Larmuseau in de hoofdzetel en staat in voor de bereiding van alle lekkernijen.

Aanbod

Uiteraard verkoopt Larmuseau de bekende sneeuwbal in allerlei variëteiten. Het aanbod is veel groter, de hele toonbank is gevuld met traditionele lekkernijen. Van eclairs en patisserie over lekkere rijstpap tot ijstaarten. En dan is er nog de toog met maar liefst 18 smaken schepijs en een rijke keuze aan toppings. Lekker licht Italiaans ijs, op basis van melk en zonder room. En dat ging de voorbije dagen vlotjes over de toonbank, mede dankzij de zomerse temperaturen en de bloemenmarkt.
Het ijs wordt ook verkocht in potten en zal het hele jaar beschikbaar zijn.

Officiële opening

Vrijdag was er dan de officiële opening van de zaak in Lochristi. Tientallen vrienden en bekenden kwamen de nieuwe zaak inhuldigen. Burgemeester Yves Deswaene en schepenen Frederic Droesbeke, Janine Stadeus en Jean Pierre Raman kwamen persoonlijk proeven van al dat lekkers.

Webshop en terras

Volgende maand start Larmuseau ook met een webshop waar de klanten online kunnen bestellen.
Het bestelde lekkers wordt dan aan huis geleverd. De aanvraag voor een terras werd ingediend bij het gemeentebestuur. Vermoedelijk kunt u dus binnen afzienbare tijd gezellig in het zonnetje genieten van uw ijsje, sneeuwbal of éclair.

De winkel in Lochristi is alle dagen open tot 21 uur. Van maandag tot vrijdag kan u er vanaf 09.30 terecht. In het weekend opent Larmuseau zelfs nog een halfuurtje vroeger. Veel plezier met onze fotoreeks van de opening.