Lavito & Gian More – Loots muzikaal talent

Bennie
0 reactie(s)
Lavito  Gian More

© Bennie Vanderpiete

Toegegeven, we ontdekten het een tijdje geleden op Facebook: een videoclip waar iemand bij geschreven had “en dit is van Lochristi”. Onze aandacht was getrokken en enkele tellen later zaten we met open mond te kijken en te luisteren. Lavito & Gian More: Loots muzikaal talent dat we u graag voorstellen.

Lavito – David Van der Heyden

David Van der Heyden groeide op in een muzikaal nest in de Boekweitlaan te Lochristi. Beide ouders, de drie zussen, David en zijn broer, allen speelden ze instrument of hadden tocht iets met muziek.
David begon als trommelaar bij de harmonie “Willen is kunnen”. Hij was toen 6 jaar en had een kleinere trommel dan de anderen, een “echte” was nog te groot. Zijn broer leerde hem drummen toen hij 8 was en 4 jaar later trok David naar het jeugdconservatorium te Gent ("Academie voor Muziek, Woord en Dans"). Maar ook zang technisch was hij sterk en vertolkte Oliver Twist in de gelijknamige musical aan het NT Gent.

Met de Brassband van het jeugdconservatorium nam hij - erg succesvol - geregeld deel aan (internationale) wedstrijden. Het liet hem toe om als 16-jarige zijn eerste eigen drumstel te financieren. Het was ook de periode dat zijn broer hem ook eens meenam naar zijn bandje en David ontdekte dat je met een piano, een drumstel, een mengpaneel en wat apparatuur, zelf beats kon maken en opnemen.
Aan de UGent ging hij “Rechten” studeren, een richting die hem toeliet met muziek bezig te blijven en ook af en toe te “deejayen”. David begon ook steeds meer muziek te producen.
Na enkele jaren als jurist bij een bank gewerkt te hebben, koos hij eind 2018 voluit voor de muziek.   
Met succes, want recent werd hij door een opkomend artiest - Big Boss Mulaa - naar New York uitgenodigd om mee te werken aan diens album dat uitgebracht wordt bij het label “Empire” van o.a. Kendrick Lamar. David verhuisde ondertussen naar Gent.

Gian More – Gian De Meester

De roots van Gian De Meester (24) liggen in de Pauwstraat, maar later verhuisde hij naar de  Lichtelarestraat. Daar heeft hij nog steeds zijn vaste stek.
Gian heeft altijd graag gezongen, maar kwam uit een sportieve familie. Hij voetbalde achtereenvolgens bij SK Lokeren, SK Lochristi en Wachtebeke.
Na de middelbare school trok hij naar de Hogeschool Brugge en vatte er de studies “Bewegingsdeskundige” aan. In het tweede jaar gaf hij er de brui aan om toch te kiezen voor zijn grote passie “zingen”.
Voldoende talent, maar te weinig muzikale bagage” luidde het na een tijdje aan de muziekacademie KASK waar hij zich inschreef. Dus werd Gian autodidact en leerde op eigen tempo de knepen van het zingen.
Een drietal jaren geleden ontmoetten Gian – tijdens het Copacabana-festival te Oostakker – David. Alhoewel ze beiden van Lochristi waren, hadden ze mekaar nog nooit gesproken. Maar het klikte tussen hen beiden.

Lavito en Gian More

Toen Gian de eerste keer zong, was ik onmiddellijk onder de indruk” vertelt David. ”Hij mag dan wel geen muzikale achtergrond hebben, maar hij was erg toonvast en heeft een zeer mooie warme stem. We hebben de voorbije 2,5 jaren niet stil gezeten en brachten heel wat tijd samen door in de studio.
Eind oktober 2018 lanceerden we onze eerste song “Fallin’“ met bijhorende videoclip. Begin dit jaar volgde dan “Fairy Tale”, een nummer over de realiteit van de liefde waarbij het niet altijd rozengeur en maneschijn is.


Hun muziek

Je hebt gelijk als je zegt dat onze eerste 2 nummers een beetje doen denken aan Oscar & The Wolf. Er zal zeker een invloed zijn” vervolgen Gian en David. “Maar in maart lanceren we ons derde nummer. En er liggen nog een 6-tal nummers klaar. Die zullen minder “elektropop” zijn, maar je zal er ook soul- en r&b-invloeden in terugvinden.  Ook wat “rap” en wie weet komt er zelf een uptempo nummer?
We willen ons niet vastpinnen op een genre. Elk nummer schrijven we rond een bepaald onderwerp. Het gaat in onze nummers meer om de emotie en het gevoel. En dat brengen we met een zeer organische sound
.”

Toekomstplannen?

“De komende maanden gaan we geregeld een nieuw nummer lanceren. Houd dus zeker de “Lavito beats” account op YouTube in de gaten. De nieuwe nummers zal je ook op onze FB-profielen terugvinden. Deze zomer zouden we dan al kunnen optreden met eigen werk. Misschien eerst enkel als duo, maar later zeker aangevuld met minstens een drummer en een gitarist.”

Top, we kijken er al naar uit.

Geniet nu van hun tweede song “Fairy Tale” met een clip die ook erg mooi gefilmd is. Allemaal erg professioneel gemaakt. Aandachtige kijkers ontdekken zeker een stukje Gent (Citadelpark en watersportbaan) maar ook de Franse kust bij Cap Blanc en Cap Griz.
Veel plezier met deze (top)talenten van eigen bodem!