Len – voetbal, broederhaat en broederliefde

Scoor jij een voltreffer en win je de match met een gratis boek? Gerrit Janssens is een Vlaamse schrijver, copywriter en voetbalcoach. In 2006 kwam er een Valentijnsbundel, In 2017 debuteerde hij met de roman “Twaalf”. In 2020 Is “Len” aan de beurt.

Het boek ‘Len’ beschrijft twaalf jaar van het leven en overleven van Jon, de jongere broer van Len. Door zijn onhandelbaar gedrag trekt Len alle aandacht en domineert het gezin. Ook zijn kleine broer Jon kan niet aan de terreur van broer Len ontsnappen. Jon komt altijd op de laatste plaats in het gezin.

Dan ontdekt Jon het voetbal, en voetbalt om te vergeten. En hij is er nog best goed in ook. Het is een uitlaatklep als hij naar Duitsland kan om er te spelen.

Ondanks zijn gezin blijft Jon zijn dromen waarmaken: voetballen op hoog niveau. Als zijn broer zijn oog verwondt komt zijn voetbalcarrière in het gedrang.

Kan hij verder voetballen? Blijft hij blind? Wat meteen een einde zou maken aan zijn voetbalcarrière.

Is hij ooit sterk genoeg om te ontsnappen aan zijn broer? Raakt het evenwicht tussen beide broers eindelijk hersteld?

Met een vlotte pen zet Gerrit Janssens zijn realistische personages neer. Dit alles met de nodige diepgang. Het geheel is een fijngevoelig verwoorde roman, zonder sentimenteel te worden. De roman toont hoe wreed en onmeedogenloos de relatie tussen beide broers kan verlopen. Het gaat over voetballen, gemeen voetballen, leren incasseren, volhouden. En over opgroeien, zich ontwikkelen.

Eén exemplaar van het boek wordt verloot onder de lezers die het juiste antwoord vinden op de wedstrijdvraag. Wedstrijd vraag: In welk vreemd land gaat Jon voetballen?

Antwoorden via info@lochristinaar.com voor 20 december 2020. Binnen Lochristi wordt het boek aan de winnaar gratis bezorgd, erbuiten Lochristi is het boek af te halen

ISBN 978 90 263 4254 7 Janssens Gerrit. 2020  Len Antwerpen. Veen Bosch & Keunig uitgevers nv.

Scroll naar boven