“Lo-Art op dreef” – Expositie van nestkastjes krijgt mogelijk vervolg tijdens de Gentse Feesten

Lo-Art op dreef gaat het derde weekend in. En de commentaren zijn eensluidend positief. Vanuit Gent is er interesse om tijdens de Gentse Feesten deze nestkastjes tentoon te stellen.

De tentoonstelling “Lo-Art” op dreef valt erg in de smaak. Al na de eerste week was de brievenbus waarin passanten hun impressies kunnen achterlaten, goed gevuld.
Maar de 10 kunstenaars houden vast aan hun voornemen om de commentaren pas te lezen ná 31 mei. Want zo lang kan u deze openluchtgalerij nog bezoeken. Wie nu dus nog een boodschap wil deponeren in het “postnestkastje” moet zijn briefje dus een beetje harder in het gleufje duwen.

Lo-ART op dreef - © Bennie Vanderpiete

Ondertussen is er interesse vanuit Gent om de exposite een vervolg te geven. Zoals algemeen bekend zullen de Gentse Feesten ook dit jaar onder een alternatieve vorm – coronaproof en dus met kleinschalige projecten – plaatsvinden. En daar heeft het HAM (Honest Arts Mouvement) wel oren naar. Deze vereniging – waarvan Freek Neirynck tot in 2019 voorzitter van was – reikt jaarlijks de Louis Paul Boon prijs uit. Bovendien hadden ze jaarlijks een activiteit in de tuin van het Hof van Ryhove. Dat is de omheinde tuin die uitgeeft op het fameuze graffitistraatje.
HAM bekijkt nu of er – tijdens de alternatieve Gentse Feesten – een 15-tal kastjes zouden kunnen tentoongesteld worden in die tuin. Hun kunstenaars zouden bij die kastjes dan een gedicht of een Haiku schrijven. Het project staat nog in de steigers en is dus nog niet definitief.

Lo-ART op dreef - © Bennie Vanderpiete

Veel bijval dus voor deze exposite, zelfs over de gemeentegrenzen heen.
Lochristinaar.com fotografeerde alle nestkastjes van “Lo-ART op dreef”. Vorige week kreeg u deel 1 van de uitgebreide fotoreeks, samen met een erg mooi filmpje. Vandaag kan u genieten van het tweede deel. Veel kijkplezier.

Fotoreeks”Lo-Art op dreef” – deel 2
(klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)
 

Lo-art op dreef, van 1 tot 31 mei aan de bomen van de Rozelaredreef in Lochristi. De expositie begint aan de zijde van de Loboskapel, maar dat is geen must. U kan ook ter hoogte van kasteel Rozelaar starten. Postkaarten met afbeelding van de nestkastjes zijn te koop bij de leden van Lo-art. Info: roger.praet2@telenet.be of 0485/738494.

 

Scroll naar boven