LO for LIFE – Dag 2 : de winterkou, Chris Corn en insecten eten

Zaterdag was het dag 2 van het glazen huis. De eerste volledige dag voor onze twee martelaren, na een korte nachtrust. Frederic had een drietal uurtjes geslapen, Melissa net iets meer. De vele supporters en de nachtelijke winterprik waren nefast voor de nachtrust.

Sneeuw en vrieskou waren vermoedelijk ook een beetje spelbrekers voor de opkomst. Dat bleek al ’s namiddags bij het optreden van Manon, één van de twee Lootse kandidates van de meest recente editie van The Voice Kids. Maar ook ’s avonds kwamen er maar een 50-tal mensen opdagen voor een nochtans heel geslaagd optreden van Chris Corn en Patrick Bonne. 

Voordien was de blotevoetenman – Tim Vanackere – langs geweest. Hij wandelt al jaren door heel Europa en zamelt geld in voor allerlei goede doelen. Voordien veelal op blote voeten – sinds drie jaar hoofdzakelijk met schoeisel en ondertussen met de ziekte van Lyme.

 

Omstreeks 21 uur het optreden van Chris Corn, die Patrick Bonne meegebracht had. Christophe Versavel (Chris Corn) verloor zijn vader ten gevolge van een hersentumor en ook zijn zuster is kankerpatient. Hij verleende dan ook graag zijn steun aan Lo for Life met een gratis optreden.

De twee uitstekende musici zorgden voor een heel geslaagd en sfeervol optreden met werk van onder meer Costello, Triggerfinger, MumfordandSons en Coldplay.

Het publiek slaagde er net niet in om Dorien van Café Picasso mee te laten zingen. Maar ze wou Christophe wel bijstaan terwijl hij “9 Crimes” van Damian Rice bracht. Het leverde 10 euro op voor het goede doel.

Grote verrassing na het optreden, toen Melissa en Frederic even het glazen huis mochten verlaten voor hun eerste opdracht. In de vooravond konden de toeschouwers – in alle discretie – een pronostiekje afgeven of onze 2 martelaren op de uitdaging zouden ingaan om insecten te eten.
In alle discretie. De 2 martelaren draaiden ondertussen niets vermoedend verzoeknummers in het glazen huis. De borden met wormen en sprinkhanen zorgden voor de nodige afschuw. Maar toen Frederic en Melissa er een glaasje wijn bij kregen, gingen ze toch de uitdaging aan. Het leverde 235 euro op voor het goede doel.
Ook de Vogelwijk kwam voorbij met een mooie bijdrage. Zij organiseerden, op de avond van hun jaarlijkse kerstdrink, ook een Santa Run. De volledige opbrengst van deze Kerstloop, 150 euro werd geschonken ten voordele van Koester.

Tot slot mochten Jeroen en Thomas van 4Sense met hun DJ-set een feestje op gang trekken en onze twee martelaren hun tweede nacht insturen.

Vandaag,derde dag van Lo for Life, een sportnamiddag met het bezoek van  lljo Keisse, Evi Van Acker ,Benito Raman,Tom Boudeweel, Frans Babbelaar, Dirk Piens, Guy Reynebeau en vele anderen. Ze zullen ongetwijfeld Cadeaus meebrengen voor de grote veiling omstreeks 20.30 uur. Verder ook optreden van Bram en Tatjana, Peter Meyvaert en … omstreeks 21 uur, Kurt van Biezebaaze.

Lochristinaar zal uiteraard aanwezig zijn en zorgt voor de nodige foto’s die u later hier kan bekijken. Geniet ondertussen alvast van de beelden van dag 2.

 

Scroll naar boven