Lo Plage 2016 terug top-editie – VROB viert met Italiaanse avond

Bennie
1 reactie(s)
VROB Lo Plage

© Bennie Vanderpiete

Lo Plage was het voorbije weekend toe aan zijn vijfde uitgave. Het werd terug een top-editie. Ook dit jaar zond lokale zender VROB terug uit tijdens het evenement. Zij begonnen er zelfs al een dag vroeger aan met ’s avonds een Italiaanse avond.

VROB Lo Plage Welzijnsschakels

VROB, Lo Plage en Welzijnsschakels

Dit weekend vond de vijfde editie van Lo Plage plaats. Net als verleden jaar wordt de opbrengst van dit sportief-recreatief evenement aan een goed doel geschonken. Dit jaar koos men voor welzijnsschakels, een vrijwilligersorganisatie die actief is in heel Vlaanderen. Zij tellen 130 vestigingen, ook Lochristi heeft een afdeling. Welzijnsschakels bestrijden de armoede onder de eigen kerktoren, de “vierde wereld”.
Lokale radio VROB was ook terug aanwezig op het speciaal aangelegde strand in Dorp Oost 133 en begon zijn uitzendingen vrijdag al op het middaguur met een voorstelling van “welzijnsschakels”.

VROB Lo Plage

Eerste verjaardag evenementenradio VROB met Italiaanse avond

Het was dus net een jaar geleden dat VROB, na een radiostilte van 30 jaar, terug in de ether ging als evenementenradio. Deze vijfde editie van Lo Plage was dus ook de eerste verjaardag van onze lokale zender VROB.
Een en ander werd gevierd met een Italiaanse avond. Zo’n 120 sympathisanten hadden zich ingeschreven voor de Italiaanse avond. Zij mochten zich “à volonté” laten bedienen aan het pastabuffet van Jo Catering en genoten van aangepaste muziek. Een gezellige bedoening en een prima begin van een heel mooi weekend.

VROB Lo Plage

Lo Plage op zaterdag: Chiro 2 helemaal bovenaan!

De weergoden blijven Lo Plage duidelijk goed gezind, want eens te meer mocht het evenement rekenen op een blauwe hemel en heel wat zonneschijn. Zonnecrème was niet overbodig en de ijsjes en pintjes gingen vlot over de toonbank.
12 ploegen hadden zich vooraf ingeschreven voor het petanque-, beachvolleybal- en strandvoetbaltornooi op zaterdag. “De zondagsreserven” gaven in laatste instantie verstek, waardoor 11 teams onderling zouden uitmaken wie Lo Plage kampioen 2016 zou worden.

VROB Lo Plage

Negentig wedstrijden later bleken Bateas en Chiro 2 de respectievelijke winnaars in de categorieën “sportieve ploegen” en “recreatieve teams”. Een ultiem partijtje beachvolleybal zou de dagwinnaar bepalen. Chiro 2 won met miniem verschil - de derde en beslissende set eindigde 15-12 - de wedstrijd en het tornooi. ’s Avonds dan een afsluitende barbecue met een 100-tal eters en muzikaal opgeluisterd door Chris Corn.

VROB Lo Plage

Recreatieve Lo Plage op zondag

Voor de tweede wedstrijddag van Lo Plage hadden zich slecht zes ploegen ingeschreven. Het werd een meer recreatieve competitie zonder bekers en officiële prijsuitreiking. U60 bleek deze keer te sterk en verwees de ploegen van Chiro en Bateas naar de tweede en derde plaats.
Zo kon Lo Plage terugblikken op een zéér geslaagde vijfde editie met, op beide dagen samen, 120 deelnemers.

VROB Lo Plage

VROB-driedaagse met heel wat optredens

Zaterdag was een eerder rustige dag in de VROB-uitzendkiosk. Peter Vervaet had voor zijn “Praatbarak” Luc Segers en Bert Vervaet uitgenodigd als centrale praatgasten. Zij blikten niet enkel vooruit naar het komende bloemen- en kunstenfestival “(Vrij) Ambrosiana”, maar vertelden ook honderduit over de vroegere begoniafestivals.

VROB Lo Plage

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Baia Koba. Een Gentse band, rond frontvrouw en singer-songwriter Jakoba Van der Linden en met Lochristinaar Geert Poelman aan de bas. Erg mooi.
Zondag ook een aantal liveoptredens en van 17u tot 19u was het de beurt aan Johan Dhondt. Hij had als centrale gasten de (erg knappe) transgender Celine Van Den Bossche en de band Booty Call (raw blues rock) uitgenodigd. Celine kwam heel openhartig vertellen over haar leven in “een verkeerde verpakking” en de transformatie die ze een vijftal jaren geleden onderging.
Een transformatie die echter geen breuk met haar verleden betekende. “De foto’s uit mijn jeugd (als jongen) zie je bij mijn ouders niet open en bloot hangen. Maar bij mijn grootouders en familie staan deze nog op de kast. En dat is niet erg, ik heb ten slotte geen ongelukkige jeugd gehad” aldus Celine.

VROB Lo Plage

Booty Call mocht vijf nummers brengen en sloot het programma af. Heel wat liveoptredens dus het voorbije weekend bij VROB. “Een erg mooie formule, maar wel intensief” aldus Dirk Vanluchene van radio VROB. “Telkens de opbouw en de mixing, dat vergt wel wat energie. Maar het is een formule die ook gesmaakt wordt door, en leerrijk is voor, de artiesten.”
En voor de luisteraars zijn dit gelegenheden om eens nieuwe of minder bekende bands te ontdekken.

VROB Lo Plage

VROB een volgende keer tijdens Ambrosiana

Ook tijdens het bloemen- en kunstenfestival Ambrosiana zal VROB te beluisteren zijn. Zij zullen dan uitzenden van vrijdag 19 augustus om 16uur tot zondag 28 augustus om 23.59 uur. Dat is tot net na het afsluitende vuurwerk. De Sleepy-container, onlangs nog te zien op Picasso Village, wordt ingericht als mobiele studio en zal op de parking voor BNP Paribas opgesteld worden. Bij dit “glazen huis” zullen tijdens deze tiendaagse ook verscheidene optredens plaats vinden.

Wie het allemaal nog eens opnieuw wil beleven of er dit jaar niet bij kon zijn, onderstaand uitgebreide fotoreeks. Veel kijkplezier en hopelijk tot Lo Plage 2017!